Madách Falanszteréből ismerős lehet az, hogy az emberek virágokat állítanak ki múzeumokban. A French exit című projekt révén ez most megvalósulni látszik.


Tadao Cern fotóművész French exit című sorozatában a növények üres terekbe való helyezésével a halált, elmúlást akarta megjeleníteni.

A projekt címe arra utal, amikor valaki búcsúzkodás nélkül távozik egy összejövetelről. Cern introvertáltként nem bírja elviselni a többiek figyelmét, ezért szimpatikus neki ez a távozásmód.

A hosszú szárú füvek az életciklusok jellegére utalnak és arra az egyszerű emberi vágyra, hogy nem akarunk megöregedni és meghalni. Több teret akarunk magunknak, ezt szimbolizálják az installációk. A képek CGI-t is tartalmaznak.

A mennyezetre való függesztés azt a hatást kelthetné a nézőben, hogy az égen jár és minden fejjel-lefele van. Az egyébként litván művész a járványhelyzet előtt állította össze installációját. Instagram-fiókján át követhetjük további érdekes munkáit.

(Forrás: Colossal)


Friss

Szingapúrban piacra dobták a laborban tenyésztett húst

A Good Meat márkanévvel ellátott tenyésztett hús megtalálható már az éttermi kínálatban.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
MTI/Balogh Zoltán

Szabó T. Anna: Porbeszéd

Az Alibi - hat hónapra egy félévente megjelenő antológia, melybe neves szerzők adott témában írt verseit, novelláit, gondolatait olvashatjuk. Cikksorozatunkban ezekből a szövegből válogatunk. Ebben a részben Szabó T. Anna egyik versét tolmácsoljuk.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Több mint 50 éves rejtélyre derült fény a kaliforniai aszály miatt

A szárazság miatt egy repülőgépet találtak egy tó fenekén.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk