A Kickstarteren debütált, majd nagyot robbant a Lyfe zéró gravitációs, lebegő virágcserép, mely bármennyire is meglepő, nemcsak esztétikai érdemekkel bír: alkotói szerint a növények fejlődésére is pozitív hatást gyakorol.


A fatalapzat felett lebegő szilikon növénytartóval a már unalmassá vált beltéri kaspók helyett egy valódi dizájntárgyat szerezhetünk be a lakásunkba. A norvég tervezőcsapat által megálmodott, a skandináv minimalizmust és letisztultságot sugárzó darab a tölgyfa bázisba épített mágneses térnek köszönhetően lebeg, és eközben lassan forog is. Az esztétikai szempontokon túl az alkotók azokat a kutatásokat is figyelembe vették, amelyek szerint a növények fejlődésére a mágneses tér rendkívül jó hatással van. A 12 lappból álló, innovatív, lebegő „cserepet" rejtett vízelvezető rendszerrel is ellátták, így a túlöntözés miatti szivárgástól sem kell tartanunk.

További információk a Flyte weboldalán.

Friss

Az örök és elpusztíthatatlan – éljen a kotyogós kávéfőző!

A kávé világnapján hiba lenne nem megemlékezni arról a kis bajuszos figuráról, aki háztartások millióival néz farkasszemet reggelente, felemelt mutatóujja pedig félelmet nem ismerően mutatja, csak fel kell nyitni a gőzölgő alumínium tetőt, és egy újabb napot éltünk túl. A kotyogós kávéfőző több mint 90 éve hozta be a kávézás örömét a háztartásokba.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk