Ugyan az idei Flower Carpetról a világjárvány következtében le kell mondanunk, egy csodás filmmel emlékezhetünk a legutóbbi eseményre. A videó segítségével könnyen elképzelhetjük, milyen lehet bódító begóniaillatban bámészkodni az UNESCO világörökségi helyszínen.


Óriási szőnyeg szirmokból

A 19 ezer négyzetméteres Grand Place-t 1986 óta minden második augusztusban több tucat önkéntes segítségével virágszőnyeggel borítják be. A 70 méter hosszú és 24 méter széles szőtteshez begóniákat használnak fel, amelynek Belgium a legnagyobb termelője 35 millió hagymagumóval évente.

A begónia hálás növény, alkalmazkodik a viszontagságos időjáráshoz, ráadásul számos színben tündököl az élénktől a pasztellig, a fehértől a többszínű virágig. Hagyományosan augusztus idusán a gótikus épületek között sétálókat mámorító begónia illat fogadja, és minden este koncert és fényjáték fokozza az élményt.

Kis emberek a Nagy Téren

Az idei eseményt ugyan elhalasztják a szervezők a koronavírusra hivatkozva, megnézhetünk egy lenyűgöző felvételt az előző alkalomról. A 2018-as szőnyeg lefektetéséről Joerg Daiber készített videót.

Timelapse felvételen rögzítette, ahogy az önkéntesek egy millió begóniával terítik be Brüsszel főterét, a tilt-shift effektusnak köszönhetően pedig olyan, mintha az egész egy miniatűr világban játszódna apró babák szereplésével. Három épület tetejéről fotózta a műveleteket, de a legtöbb felvétel a Városháza 90 méter magas tornyából készült.

Itt találsz még több timelapse filmet Daibertől.

Az esemény hivatalos oldalán pedig megnézheted a korábbi évek szőnyegeit.

Forrás: This Is Colossal

Szerző: Tóbiás Lilla

Friss

A Converse leporolta régi retrócipőit

CX kollekciójának új darabjai régi klasszikusok újragondolt verziói.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Miley Cyrus egy halom sztárral feldolgozta a Metallica klasszikusát

A feldolgozáson közreműködött Elton John, a Red Hot Chili Peppers dobosa, Chad Smith, WATT és Yo-Yo Mama mellett a Metallica basszusgitárosa, Robert Trujillo is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Úgy tűnik, befejeződött a Hubble küldetése

A Hubble még a múlt héten adta meg magát, de akkor még nem tűnt olyan nagynak a baj.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk