Flower Carpet Brüsszel főterén 2018-ban
YouTube / LittleBigWorld

Lenyűgöző látvány tárul elénk Brüsszel főterén

Ugyan az idei Flower Carpetról a világjárvány következtében le kell mondanunk, egy csodás filmmel emlékezhetünk a legutóbbi eseményre. A videó segítségével könnyen elképzelhetjük, milyen lehet bódító begóniaillatban bámészkodni az UNESCO világörökségi helyszínen.


Óriási szőnyeg szirmokból

Flower Carpet vir\u00e1gsz\u0151nyeg beg\u00f3ni\u00e1b\u00f3l Br\u00fcsszel f\u0151ter\u00e9n 2018-ban

A 19 ezer négyzetméteres Grand Place-t 1986 óta minden második augusztusban több tucat önkéntes segítségével virágszőnyeggel borítják be. A 70 méter hosszú és 24 méter széles szőtteshez begóniákat használnak fel, amelynek Belgium a legnagyobb termelője 35 millió hagymagumóval évente.

A begónia hálás növény, alkalmazkodik a viszontagságos időjáráshoz, ráadásul számos színben tündököl az élénktől a pasztellig, a fehértől a többszínű virágig. Hagyományosan augusztus idusán a gótikus épületek között sétálókat mámorító begónia illat fogadja, és minden este koncert és fényjáték fokozza az élményt.

Kis emberek a Nagy Téren

Az idei eseményt ugyan elhalasztják a szervezők a koronavírusra hivatkozva, megnézhetünk egy lenyűgöző felvételt az előző alkalomról. A 2018-as szőnyeg lefektetéséről Joerg Daiber készített videót.

Timelapse felvételen rögzítette, ahogy az önkéntesek egy millió begóniával terítik be Brüsszel főterét, a tilt-shift effektusnak köszönhetően pedig olyan, mintha az egész egy miniatűr világban játszódna apró babák szereplésével. Három épület tetejéről fotózta a műveleteket, de a legtöbb felvétel a Városháza 90 méter magas tornyából készült.

Itt találsz még több timelapse filmet Daibertől.

Az esemény hivatalos oldalán pedig megnézheted a korábbi évek szőnyegeit.

Forrás: This Is Colossal

Szerző: Tóbiás Lilla

A figyelmetekbe ajánljuk