Szeretnéd, ha lakásod egyfajta városi édenkertté változna – ha lehet, úgy, hogy minél kevesebb időt kelljen a növények gondozásával töltened? Mutatunk egy szerkezetet, amelynek hála a lehetetlen nem létezik!


A jövő konyhakertje

A városi kertészkedés kapszulás kávéjaként aposztrofálja termékét az észt Click and Grow vállalkozás. A különböző méretű kiskertünkben virágokat, fűszernövényeket és zöldségeket is nevelhetünk a lakásunk falain belül, az év 365 napján.

Állandó „napfény” és vízutánpótlás

YouTube

A digitálisan vezérelt okoskert (Smart Garden) mindent elvégez helyettünk: egyszer kell nagyobb mennyiségű vízzel feltölteni a gép tartályát, ami ezután a 4 liter vízből egy teljes hónapon át nedvesen tartja a növényt, emellett a tápanyagutánpótlásról is gondoskodik, beépített LED lámpáinak köszönhetően pedig megfelelő mennyiségű napfényt kap a növény – még egy sötétebb lakásban is.

Így nő a bazsalikom az okoskertben

További információk a Click and Grow honlapján.

Friss

Ezeket a fotókat még sose láthattad a ma 10 éves Scott Pilgrim forgatásáról

Pontosan 10 évvel ezelőtt, 2010. augusztus 10-én mutatták be a Scott Pilgrim a világ ellent, Edgar Wright képregényadaptációt. A film bukott a mozikban ugyan, mégis klasszikussá vált. Az évforduló miatt Wright megosztott egy halom, még sose látott fotót a forgatás első pár napjáról. Íme!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk