Ezért járna mindenki jobban a négynapos munkarenddel

Ezért járna mindenki jobban a négynapos munkarenddel

Egy milliárd dolláros amerikai startup, a Bolt egy három hónapos megfigyelés után úgy döntött, hogy véglegesen átáll a négynapos munkarendre. Nem véletlenül.


A kiskereskedelmi márkák online fizetési technológiájára szakosodott Bolt Financial startup piaci értéke tavaly nyáron meghaladta az egymilliárd dollárt egy több mint 300 millió dolláros befektetésnek köszönhetően. A cég nem sokkal ezután, szeptemberben négy napra csökkentette az elvárt heti munkanapok számát, hogy megvizsgálja, milyen hatással bír a dolgozók teljesítményére ez a fajta munkarend.

A cég tehát a pénteki napot is hozzáadta a hétvégéhez. A próbálkozás pedig úgy tűnik bevált, ugyanis a cég véglegesítette a négynapos munkarendet – írja a Haszon.

A teszt végén pedig megkérdezték a munkavállalókat, hogyan vélekednek az új rendszerről:

  • a válaszadók 94 százaléka támogatta a négynapos munkarend véglegesítését
  • 86 százalékuk jobban tudott gazdálkodni az idejével
  • 84 százalékuknak javult a munka-magánélet egyensúlya
  • 84 százalékuknak javult a munkahelyi teljesítménye
  • 80 százalékuk meg tudott szabadulni a felesleges meetingektől
  • továbbá a menedzserek 85 százaléka maradéktalanul teljesíteni tudta a negyedéves célkitűzéseket

A Bolt ezzel egyértelműen rácáfolt arra az általános véleményre, miszerint négy nap alatt a cégek nem tudnak megfelelő mértékben növekedni. Ezzel egy idejűleg pedig a vállalat csábítóbbá vált a munkakeresők számára, ennek eredményeként állománya a szeptemberi 280-ról 550-re bővült.

A figyelmetekbe ajánljuk