Fáj már mindened az üléstől? Íme két kényelmes megoldás az irodádba

Fáj már mindened az üléstől? Íme két kényelmes megoldás az irodádba

A home office még több ülésre kényszerít minket, mint amennyit az irodában töltöttünk ebben a helyzetben. Íme két kütyü, ami talán megkönnyíti a munkát!


​Ergonomikus egér

Fotó: Trust.com

Ebben a „függőleges egér" műfajban szerény áron szinte mindent tud a Trust Verto. Legfőbb előnye a kezet, csuklót, sőt az egész alkart kímélő természetes tartás. Felbontása, vagyis a rámutatás pontossága külön nyomógombbal állítható (értékek: 800/1200/1600 dpi). Szoftvert, azaz meghajtót (driver) nem kell telepíteni hozzá, mert benne van a készülékben. Vezetékes és anélküli változatban kapható.

Mire jó? Megelőzhetjük vele a csukló- és könyökfájást, sőt akár az ínhüvelygyulladást is

Ára: 5500, illetve 9000 Ft-tól (utóbbi drót nélküli)

Infó: www.trust.com

​Kényelmes központi klaviatúra

Több számítógépet felváltva vezérelhetünk egyetlen billentyűzettel és egérrel. Sőt a gépek közt ide-oda másolhatunk szövegrészeket, fájlokat (max. 100 megabájtig). Ehhez a Microsoft cég egyik díjtalan terméke, a Mouse without Borders telepítését kell elvégeznünk a kívánt gépekre. (De a lépéseket tartsuk be a lenti első webcím szerint!) Fontos, hogy mindegyikük ugyanazon a hálózaton legyen és Windows rendszerrel. Utána bármelyik gépről egerészhetünk a többin. Hasonló kunsztokat tud a Share Mouse, de itt vegyes (Windows, Apple Mac) is lehet a környezet. Az egér haladási irányát pedig nagy nyílhegyek mutatják a különféle képernyőkön.

Mire jó? Nem kell ugrálnunk az egerek, klaviatúrák közt. Fájlokat, szövegeket vihetünk át egyik PC-ről a másikra úgy, mintha a saját gépünkön lennénk (drag and drop, copy-paste).

Ára: ingyenes*

Infó: www.aka.ms/mmwww.sharemouse.com

A figyelmetekbe ajánljuk