cinema movie couple girl boy

Napról-napra oldják a korlátozásokat, kinyitottak a mozik is. Több érdekes magyar és külföldi alkotás vár minket a vásznon.


Május első hetétől egyre több művész mozi nyitja meg kapuit a látogatók számára. Milyen filmekre számíthatunk?

A mozik régóta várt nemzetközi és magyar művészfilmeket és fesztiválkedvenceket is bemutatnak majd. Csak májusban húsz film premierje várható.

A féléves bezártságot követően várták már a nyitást az Art-Mozi Egyesület tagmozijai, ezért a bejelentéseket követően viszonylag rövid időn belül megnyíltak.

A budapesti Művész, Toldi és Kino Café Mozi már a május 1-jei hétvégén kinyitottak. Május 7-én újraindul az Uránia Nemzeti Filmszínház, és a szolnoki Tisza pART mozi is.

Nemsokára megnyílik Miskolcon a Művészetek Háza és Szegeden a Belvárosi Mozi is. Május végén pedig már az ország art mozijainak mind az 56 moziterme újra várja a nézőit.

A vetítéseket a kormányrendeletben foglaltak alapján csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják. 18 év alattiak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel nézhetnek filmeket.

Miután a mozik munkatársai ellenőrzik a védettségi igazolványokat, a nézőtéren már maszk nélkül élvezheti a filmet a közönség.

Az art mozik többsége azonban ajánlja a maszkviselést és távolságtartást a jegypénztáraknál, az ülések szabadon hagyása mellett.

Májusban hónapok óta várt új magyar filmeket mutatnak be, köztük Felméri Cecília Spirál, Gothár Péter Hét kis véletlen, Kocsis Ágnes Éden, Nagy Viktor Oszkár Becsúszó szerelem című alkotásait.

Friss Oscar-díjas filmeket is megnézhetünk nemsokára, ilyenek A nomádok földjén, az Ígéretes fiatal nő, vagy a Lelki ismeretek.

Láthatjuk emellett az Oscar-jelölt fekete-fehér dokumentumfilmet, a Gundát is, vagy Kovásznai György 1980-ban bemutatott, Habfürdő című filmjét, melyet a Nemzeti Filmintézet teljes körűen felújított.

(Forrás: Fidelio)


Related Articles From Your Site
Related Articles Around the Web
A figyelmetekbe ajánljuk