Holnap először és utoljára premier előtt megtekinthető Gothár Péter legújabb filmje
FILMPARTNERS

Holnap először és utoljára premier előtt megtekinthető Gothár Péter legújabb filmje

A karácsonyi forgatag után tökéletes esti program. Nem mindennapi lehetőségről van szó, érdemes kihasználni, majd később újranézni a mozikban.


Az igazi Gothár-fanatikusoknak nem kell kivárni a mozik újra nyitását, mert idén, egyetlen egyszer, premier előtt a Művész Távmoziban – Hét kis véletlen – Budapesti Távmozi (artmozi.hu) – megnézhetikMegáll az idő rendezőjének új munkáját, a Hét kis véletlent.

A film egy pesti család életét követitöbbnyire a mai Magyarországon, néha visszatérve a közelmúlt emlékeihez. A film központi alakja Gertrúd. Középkorú énektanárnő és feleség egy kihűlt kapcsolatban. Férjével és nagyfiával él valahol a nagyvárosban. Fanatikus rajongással kórust vezet. A huszonéves Albán Londonból érkezett haza. A két nő villámcsapás szerű hatással van egymásra. Gertrúdban egy pillanatra felvillan az újrakezdés lehetősége, de aztán ismét visszaáll az élet „rendetlensége és bizonytalansága".

A film töredezett dialógusokban rajzol meg jellemeket, intim beszélgetésekkel, narratív képsorokkal vázolja fel a banálisan pontos családképet. A mai tízen-huszonévesek köznapi nyelvhasználatának radikalizmusát ütközteti a kortárs irodalom nyelvi teréből származó idézetekkel, allúziókkal, egyfajta emelkedettebb, lírai regiszterrel. A történet olyan emberekről szól, akikben végig ott van a szeretés vágya, az új élet reménye és a hétköznapokban megélt lét abszurditása, akik iróniával szemlélik a világot, a családi létet.

FILMPARTNERS

Gothár Péter új alkotása December 27-én, vasárnap 20.30 órakor a Művész távmoziban idén, egyetlen egyszer, premier előtt megtekinthető lesz.

A főszereplők, Rezes Judit, Mészáros Blanka, Mészáros Máté és Börcsök Olivér mellett a filmben olyan színészek is játszanak, mint Básti Juli, Bezerédy Zoltán, Börcsök Enikő Bajomi Nagy György és Znamenák István.

A Hét kis véletlent2021-ben a mozik nyitásakor vetítik majd országosan, nagy vásznon, a gyártó Filmpartners forgalmazásában.

A Hét kis véletlen forgatókönyvét Bognár Péter, Gothár Péter és Németh Gábor jegyzik. A film operatőre Táborosi András, vágója, Szórád Máté, jelmeztervezője Tihanyi Ildikó, díszlettervezője Torma Mária. A zeneszerző Selmeczi György, a producerek Kovács Gábor és Pataki Ági, társproducer Kenesei Edina.

A figyelmetekbe ajánljuk