A Sony filmjei mozi után rögtön a Netflixre kerülnek jövő évtől

Emellett pedig természetesen a Sony gazdag filmkatalógusa is felkerül majd a Netflixre.


A Netflix anno megállapodott a Disney-vel, de a Disney+ indulása véget vetett az induló streamingkapcsolatnak. Pedig óriási fegyvertény lett volna előbbi számára, figyelembe véve utóbbi bő filmkatalógusát. A Netflix ugyanis régi filmekből nem áll feltétlenül olyan fényesen.

Most viszont egy közel két éves aukciót megnyerve megszerezte a Sony filmjeinek kizárólagos streamingjogait. A megállapodás 2022-től veszi kezdetét és 5 évre szól. Ez idő alatt minden Sony mozifilm a mozis kifutása után rögtön felkerül majd Netflixre, hónapokkal a premierje után. Vagyis például a Venom 2 és a Jumanji 3 hamar fent lesz majd, sőt a következő Pókember-film is, aminek csak bérli a jogait a Marvel és a Disney.

Emellett pedig számítani lehet, hogy a Sony, a Columbia, továbbá a Sony Pictures Classics sok éves katalógusából is fel fog kerülni sok minden majd a streamingszolgáltatókra. A megállapodásnak ugyanis részei a stúdió régi filmjei is. Sőt a Netflix előjogot kap az olyan filmekre, amiket a Sony úgy dönt, hogy inkább nem küld moziba. Vagyis lesznek majd a stúdiónak exkluzív premierjei a Netflixen.

(Forrás: A.V. Club)

A figyelmetekbe ajánljuk