A létesítmény orosz felében keletkezett a hiba.


Meghibásodott oxigénállátó rendszerről számolt be a Roszkoszmosz, vagyis az Orosz Szövetségi Űrügynökség – derül ki a Yahoo beszámolójából.

A legénység ugyan nem került veszélybe, hiszen a ISS-en két rendszer is biztosítja az oxigént – a meghibásodott, orosz mellett az amerikai még – a probléma viszont újfent rámutat arra, hogy az űrállomás kezd elöregedni, az ugyanis már túl van a 15 éves előrejelzett élettartamán (a Zvezda szervizmodul, ahol a rendszer található, 20 éve állt pályára – a szerk.)

Ez különösen igaz az orosz oldalra, ahol az elmúlt időszakban tönkrement az egyik WC, a légszivárgás nagyobb lett, és a hőmérséklet rejtélyes módon emelkedett.

Az oxigénellátó rendszer hibája egyébként egybeesett a legénység három új tagjának, köztük a NASA űrhajósának, Kate Rubinsnak a megérkezésével, így az állomás lakossága hatra nőtt.

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk