A tokiói Gyógyszerészeti és Élettudományi Egyetem kutatói bizonyítékot találtak rá, hogy egyes életformák túlélhetik a világűr zord körülményeit is.


Az egyetem munkatársai az egyik legellenállóbb baktériumot, a Deinococcus radioduranst helyezték el a Nemzetközi Űrállomás külsejére, ahol a szélsőséges körülmények ellenére a mikroorganizmusok évekkel később is életben tudtak maradni.

A kutatók a laborban végzett eredményeik miatt számítottak rá, hogy a baktérium ellenállhat az extrém hőingadozásnak és az erős UV-sugárzásnak is, ami csak kis része volt az űrben lévő számos kihívásnak, aminek évekig ki voltak téve a kísérlet alatt.

Jamagisi Akihiko, a csoport vezetője már merészebb következtetéseket is levont az eredményekből. Szerinte, akár más bolygón is kialakulhatott először az élet, nem feltétlen a Föld volt az első hely. Például a Marson, ahol a kutatók véleménye szerint sokkal magasabb volt a hőmérséklet a mostaninál, és a bolygó felszínét folyók és tavak borították, ami kiváló körülményeket teremtett a hasonló organizmusok számára.

És hogy hogy juthatott el hozzánk a Deinococcus radiodurans és más hasonló életforma? Az egyetem munkatársai nem zárják ki, hogy akár egy aszteroidán keresztül tették meg az utat a Földig, és terjedtek el utána nálunk.

Forrás: 24.hu

Friss

Így lehetünk teljesek egyedül is

Az egyedüllét nehéz munka. Van néhány tippünk arra, hogyan lehet mégis élvezni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A mesterséges intelligencia se érti, miért nem kezd Jadon Sancho

A Borussia Dortmund szélsője és a Manchester United nyári célpontja még egy percet se játszott az angol válogatottban az EB-n. Kielemezte a mesterséges intelligencia és nem talált magyarázatot az okára.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Személyiségfüggő, hogy hogyan reagálunk a problémákra

A különböző személyiségjellemzők erőssége befolyásolja a stresszre adott válaszunkat.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk