ufók földönkívüliek egy sötét alagútban kilépnek a fényből

Az asztrofizikusok kiszámolták, hány olyan civilizáció létezhet a világűrben, amelyekkel képesek lehetnénk kommunikálni. Kalkulációik eredménye megdöbbentő.


Az eddigi ismereteinket számításba véve, és azokat a földi életről alkotott hipotézisekkel vegyítve a tudósok megállapították, hogy összesen 36 olyan civilizáció létezhet az univerzumban, amelyekkel képesek lehetnénk felvenni a kapcsolatot. Az egyetlen, ami elválaszt minket ettől, azok a technikai korlátok, ugyanis jelenleg nem rendelkezünk olyan fejlett technológiával, amely képessé tehetne minket a világűrt átívelő kommunikációra. Bár ezek a civilizációk aránylag közelinek számítanak, még így is 6000 évbe telne felvenni egymással a kapcsolatot.

„Úgy gondolom, ez egy rendkívül fontos és izgalmas felfedezés, hiszen most először valóban meg tudtuk becsülni azoknak a földönkívüli intelligenciáknak a számát, amelyekkel lehetőségünk lenne felvenni a kapcsolatot, és kideríteni, hogy más életformák is léteznek a világban. Megválaszolni végre a kérdést, amely évezredek óta foglalkoztatja az emberiséget."

mondta Christopher Conselice, az angliai Nottingham Egyetem asztrofizikusa.

A tudósok számításainak eredménye az úgynevezett Drake-formulára adott válasz. Az egyenletet 1961-ben alkotta meg dr. Frank Drake csillagász, aki szerint hét tényező szorzatából megállapítható, hogy egy adott csillagközi térrészben hány civilizáció képes kommunikálni egymással.

1:45

A hét tényező a csillagok keletkezésének gyorsasága a Tejútrendszerben, a bolygórendszerrel rendelkező csillagok aránya, a lakható bolygók átlagos száma egy bolygórendszerben, az élet kialakulásának valószínűsége, értelmes lények kialakulásának valószínűsége, technikai civilizáció kialakulásának valószínűsége, valamint a technikai civilizáció várható élettartama. Ezek közül sok tényező a mai napig ismeretlen jelenlegi tudásunk szerint.

„A Drake-formula becslései nulláról néhány milliárdra nőttek. Ez azonban inkább egy eszköz, amely a kérdéseken való gondolkodást segíti, mintsem valami, amit ténylegesen megoldottak."

hívta fel a figyelmet Conselice, aki csapatával végső soron arra törekedett, hogy finomítsa az egyenletet az eddigi tudásaink alapján. Az egyetlen környezet alapján, amelyben biztosak vagyunk, hogy kedvez az élet kialakulásának, amit ismerünk. Ez pedig nem más, mint a Föld.

„Alapvetően azt a feltételezést tettük, hogy az intelligens életforma más Föld-szerű bolygókon is olyan formát öltene, mint nálunk. Így néhány milliárd éven belül az élet automatikusan kialakulna az evolúció egy természetes folyamataként."

summázta feltételezéseik alapját az asztrofizikus.

via BigThink

A figyelmetekbe ajánljuk