Íme néhány isteni saláta recept, amit mindenképp ki kell próbálnod!

Íme néhány isteni saláta recept, amit mindenképp ki kell próbálnod!

Laktató és egészséges: sok ember szerint ez a két jelző nem fér meg egymás mellett, de rá se ránts, létezik ilyen!

Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány ízletes saláta receptet, amit könnyedén elkészíthetsz – veganizálhatsz ( a tejtermékek esetén) – és még jól is laksz vele.

Sütőtöksaláta

Hozzávalók:

  • 70 dkg sütőtök
  • 10 dkg tisztított zellergumó
  • 10 dkg lilahagyma
  • 4 db keménytojás
  • 2 dl tejföl vagy kefír
  • 5 dkg ecetes torma
  • 1 csomag snidling
  • 2 dkg mustár
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítése: A sütőtököt természetesen megtisztítjuk, belső magját eltávolítjuk, kisebb kockákra vágjuk, majd kevés vízben ropogósra főzzük. Ha kész, leszűrjük és a csíkokra vágott zeller mellé öntjük. A hagymát karikára vágjuk, a főtt tojást felszeleteljük és ezt is hozzá adagaljuk. Ezt követően a tejfölt a tormával és a fűszerekkel ízesítjük. Az apróra vágott snidlinggel a mártást és a zöldségeket összekeverjük, majd a hűtőben állni hagyjuk egy kis ideig. Félszáraz borral isteni finom!

Majonézes csicsókasaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg csicsóka
  • 10 dkg alma
  • 2-3 db főtt tojás tojás
  • 3 dkg mustár
  • 2 dl tejföl
  • 2 dl majonéz
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítése: A megtisztított csicsókát almareszelőn lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk. A tojásokat és az almát felkockázzuk (érdemesebb kisebb darabokra). A csicsókát kivesszük a sóból és hozzáadjuk a többi alkotóelemhez. Fűszerekkel ízesítjük a majonézt, a tejfölt, majd ráöntjük a salátára. 1 órára állni hagyjuk a hűtőben és fogyaszthatjuk is.

Csicseriborsó-saláta

Hozzávalók:

  • 2 db lilahagyma
  • 2 db csicseriborsó konzerv
  • 0.33 bögre petrezselyem zöld
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 csipet cukor
  • negyed teáskanálnyi bors
  • fél teáskanálnyi só
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése: A hagymát hosszú cikkekre vágjuk. A szeleteket egy hideg vízzel teli tálba rakjuk, lefedjük és pihentetjük benne. Körülbelül 10 perccel később, egy szűrő segítségével vegyük ki a vízből a hagymákat. (Erre azért van szükség, hogy a hagymánk ropogós maradjon, ám az erős ízét enyhítse). Egy tálba rakjuk a leszűrt csicseriborsó konzervet, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a hagymát, az olívaolajat, a cukrot, a sót és a borsot. Összekeverjük, majd a végén citromlevet csorgatunk rá.


Forrás: mindmegette hu / Ízek a vásárlók konyhájából


A figyelmetekbe ajánljuk