Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány ízletes saláta receptet, amit könnyedén elkészíthetsz – veganizálhatsz ( a tejtermékek esetén) – és még jól is laksz vele.
Sütőtöksaláta
Hozzávalók:
- 70 dkg sütőtök
- 10 dkg tisztított zellergumó
- 10 dkg lilahagyma
- 4 db keménytojás
- 2 dl tejföl vagy kefír
- 5 dkg ecetes torma
- 1 csomag snidling
- 2 dkg mustár
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése: A sütőtököt természetesen megtisztítjuk, belső magját eltávolítjuk, kisebb kockákra vágjuk, majd kevés vízben ropogósra főzzük. Ha kész, leszűrjük és a csíkokra vágott zeller mellé öntjük. A hagymát karikára vágjuk, a főtt tojást felszeleteljük és ezt is hozzá adagaljuk. Ezt követően a tejfölt a tormával és a fűszerekkel ízesítjük. Az apróra vágott snidlinggel a mártást és a zöldségeket összekeverjük, majd a hűtőben állni hagyjuk egy kis ideig. Félszáraz borral isteni finom!
Majonézes csicsókasaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg csicsóka
- 10 dkg alma
- 2-3 db főtt tojás tojás
- 3 dkg mustár
- 2 dl tejföl
- 2 dl majonéz
- só és bors ízlés szerint
Elkészítése: A megtisztított csicsókát almareszelőn lereszeljük, sózzuk és állni hagyjuk. A tojásokat és az almát felkockázzuk (érdemesebb kisebb darabokra). A csicsókát kivesszük a sóból és hozzáadjuk a többi alkotóelemhez. Fűszerekkel ízesítjük a majonézt, a tejfölt, majd ráöntjük a salátára. 1 órára állni hagyjuk a hűtőben és fogyaszthatjuk is.
Csicseriborsó-saláta
Hozzávalók:
- 2 db lilahagyma
- 2 db csicseriborsó konzerv
- 0.33 bögre petrezselyem zöld
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csipet cukor
- negyed teáskanálnyi bors
- fél teáskanálnyi só
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése: A hagymát hosszú cikkekre vágjuk. A szeleteket egy hideg vízzel teli tálba rakjuk, lefedjük és pihentetjük benne. Körülbelül 10 perccel később, egy szűrő segítségével vegyük ki a vízből a hagymákat. (Erre azért van szükség, hogy a hagymánk ropogós maradjon, ám az erős ízét enyhítse). Egy tálba rakjuk a leszűrt csicseriborsó konzervet, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, a hagymát, az olívaolajat, a cukrot, a sót és a borsot. Összekeverjük, majd a végén citromlevet csorgatunk rá.
Forrás: mindmegette hu / Ízek a vásárlók konyhájából