sütőtökkrém

Az őszi receptek elengedhetetlen fogása: sütőtökkrém

A sütőtökkrém egy igazi őszi csemege, amely akár minden évben visszatérhet az asztalunkra – az elkészítése könnyű és számtalan ételhez passzol. Ennek apropóján pedig elhoztunk egy isteni receptet, amivel érdemes meglepned a családot.


Hozzávalók:

  • 1 és 1/2 csésze sütőtök (pucolva, kockákra vágva)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
  • 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 1/4 teáskanál őrölt fahéj
  • Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
  • 1/4 csésze tejszín (vagy növényi alapú tejszín)
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  • Friss petrezselyem vagy koriander levél aprítva a díszítéshez

Ez is érdekelhet:Hiába szeretjük, több baj is van a magyar sütőtökkel

Elkészítés:

  • Előmelegítjük a sütőt 200 Celsius fokra.
  • Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd terítsük el rajta a sütőtök kockákat.
  • Spricceljük meg az olívaolajjal a sütőtököt, majd szórjuk rá a zúzott fokhagymát, őrölt gyömbért, szerecsendiót, és fahéjat. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  • A sütőtököt süssük 25-30 percig, vagy amíg teljesen puhává és aranyszínűvé válik.
  • Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni egy kicsit.
  • A kihűlt sütőtököt tegyük egy turmixgépbe vagy aprítógépbe.
  • Adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt parmezán sajtot.
  • Turmixoljuk addig, amíg a krém sima lesz.

Olvasd el ezt is!Három egyszerű sütőtökös recept hideg őszi napokra

  • Ha szükséges, ízesítsük még sóval és borssal.
  • Tálaljuk a sütőtök szendvicskrémet friss kenyérre kenve vagy pita és zöldségek mellé.
  • Díszíthetjük friss petrezselyem- vagy korianderlevelekkel az extra frissességért.

A figyelmetekbe ajánljuk