A sütőtökkrém egy igazi őszi csemege, amely akár minden évben visszatérhet az asztalunkra – az elkészítése könnyű és számtalan ételhez passzol. Ennek apropóján pedig elhoztunk egy isteni receptet, amivel érdemes meglepned a családot.
Hozzávalók:
- 1 és 1/2 csésze sütőtök (pucolva, kockákra vágva)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma (összezúzva)
- 1/4 teáskanál őrölt gyömbér
- 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
- 1/4 teáskanál őrölt fahéj
- Só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1/4 csésze tejszín (vagy növényi alapú tejszín)
- 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
- Friss petrezselyem vagy koriander levél aprítva a díszítéshez
Ez is érdekelhet:Hiába szeretjük, több baj is van a magyar sütőtökkel
Elkészítés:
- Előmelegítjük a sütőt 200 Celsius fokra.
- Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd terítsük el rajta a sütőtök kockákat.
- Spricceljük meg az olívaolajjal a sütőtököt, majd szórjuk rá a zúzott fokhagymát, őrölt gyömbért, szerecsendiót, és fahéjat. Sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- A sütőtököt süssük 25-30 percig, vagy amíg teljesen puhává és aranyszínűvé válik.
- Miután megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni egy kicsit.
- A kihűlt sütőtököt tegyük egy turmixgépbe vagy aprítógépbe.
- Adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt parmezán sajtot.
- Turmixoljuk addig, amíg a krém sima lesz.
Olvasd el ezt is!Három egyszerű sütőtökös recept hideg őszi napokra
- Ha szükséges, ízesítsük még sóval és borssal.
- Tálaljuk a sütőtök szendvicskrémet friss kenyérre kenve vagy pita és zöldségek mellé.
- Díszíthetjük friss petrezselyem- vagy korianderlevelekkel az extra frissességért.