Akár egészségügyi megfontolásból, akár etikai, környezetvédelmi okokból, húsfogyasztásunk csökkentését meglépni sose volt egyszerűbb mint most.
Ez lehet akár csak egy nap, vagy akár szólhat a rendszeres étkezésünkről is. Sok előnnyel jár a húsmentesség.
Bár a húsmentes hétfő tradíciója a közösségi médiának köszönhetően született meg, a felhívás, mely a húsmentességet hivatott hirdetni megelőzte a közösségi felületek korát.
1977-ben az Észak-Amerikai Vegetáriánus Szövetség alapította meg a Vegetáriánus Világnapot, amit október 1-ére tettek, és azóta is akkor ünneplik világszerte. Ezen a napon azt az üzenetet szeretnék eljuttatni mindenkihez, hogy ideje a húsmentességet követni, beépíteni az étrendünkbe, mert a növényi alapú táplálkozás rengeteg előnnyel jár.
Akár egészségügyi, akár környezetvédelmi vagy etikai okai is vannak a húsmentességnek, sosem volt könnyebb dolga annak, aki úgy döntött, mellőzi a húst az étkezéséből. A közösségi oldalak miatt, rengeteg inspirációt kaphatunk arra vonatkozóan, hogyan legyen legyünk vegetáriánusok.
Ha a húsfogyasztás csökkentése a cél, akkor biztosan inspiriálódásra vágysz az étkezésedben. Ehhez a legjobb kiindulópont a Green Kitchen at Home: Quick and Healthy Food for Every Day című könyv, mely a híres svéd gasztropáros, David Frenkiel és Luise Vindahl neveit fémjelzi.
Ez a könyv azért is praktikus, mert igazán gyors vacsoraötleteket is találni benne, ami tökéletes választás szülőknek. Az egyik legkülönlegesebb recept a gombás, kecskesajtos, körtés és diós szélesmetélt és az egészséges fánkok. Az összes recept ráadásul glutén- és cukormentes.
További receptötleteket olvashattok az eredeti, Independentben megjelent cikkben.