Íme a tökéletes recept, ha valami izgalmas és könnyű, húsmentes nassolnivalóra vágysz a grillszezonban!
Fetás tekercsek salsával
Fotó: classicaussierecipes.com
Hozzávalók 4 személyre:
A fetás tekercsekhez:
- 1 csomag rétestészta
- 250 g feta sajt
- 1 csomag friss kapor
- 1 tojás
A rétestésztát kisebb téglalapokra vágjuk, arányosan eloszlatjuk rajtuk a kaporral elkevert fetát. A lapokat feltekerjük, azok széleit felvert tojással rögzítjük, majd tetejüket is átkenjük vele. A tekercseket 20 perc alatt 190 fokon, előmelegített sütőben készre sütjük.
A mártogatóshoz:
- 2 db kápia paprika
- 5-6 db piros és sárga paradicsom
- 1 csomag friss kapor
- fél citrom leve
- olívaolaj só, bors
A legjobb, ha mártogatóshoz szánt paprikát és paradicsomot grillen, a parázs első fázisában készítjük, amikor hőfoka még túl magas a húsok készítéséhez, de a zöldségeket hirtelen megkapatva egy kis füstös ízt kölcsönözhetünk nekik. A paprikát és paradicsomot 10–15 percen át grillezzük. Ha kész, lehűtjük, és apró kockákra vágjuk. Felaprított petrezselymet, olívaolajat, kevés citromlevet, sót és borsot adunk hozzá, és ezzel tálaljuk a tekercseinket.