Íme a tökéletes recept, ha valami izgalmas és könnyű, húsmentes nassolnivalóra vágysz a grillszezonban!


Fetás tekercsek salsával

fetas tekercsek

Fotó: classicaussierecipes.com

Hozzávalók 4 személyre:

A fetás tekercsekhez:

  • 1 csomag rétestészta
  • 250 g feta sajt
  • 1 csomag friss kapor
  • 1 tojás
A rétestésztát kisebb téglalapokra vágjuk, arányosan eloszlatjuk rajtuk a kaporral elkevert fetát. A lapokat feltekerjük, azok széleit felvert tojással rögzítjük, majd tetejüket is átkenjük vele. A tekercseket 20 perc alatt 190 fokon, előmelegített sütőben készre sütjük.

A mártogatóshoz:

  • 2 db kápia paprika
  • 5-6 db piros és sárga paradicsom
  • 1 csomag friss kapor
  • fél citrom leve
  • olívaolaj só, bors

A legjobb, ha mártogatóshoz szánt paprikát és paradicsomot grillen, a parázs első fázisában készítjük, amikor hőfoka még túl magas a húsok készítéséhez, de a zöldségeket hirtelen megkapatva egy kis füstös ízt kölcsönözhetünk nekik. A paprikát és paradicsomot 10–15 percen át grillezzük. Ha kész, lehűtjük, és apró kockákra vágjuk. Felaprított petrezselymet, olívaolajat, kevés citromlevet, sót és borsot adunk hozzá, és ezzel tálaljuk a tekercseinket.

Friss

Fotóművészeti magasiskola: testből tájkép

Emberi testrészekből készít egyedi tájképeket Carl Wartner fotóművész.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk