Hamu és Gyémánt 2022 téli lapszáma Zoránnal a címlapon körülötte kezek
Hamu és Gyémánt / Alexander Csomor

6 kihagyhatatlan cikket ajánlunk a Hamu és Gyémánt téli lapszámából

Kevés ember mondhatja el magáról, hogy 62 éve a színpad az élete: Zoránnal felelevenítettük karrierjének kezdetét, beszélgettünk pályatársakról és mérföldkövekről is. Axente Vanessa, Enzsöl Balázs, Gyurta Dániel és Hadnagy Tímea elárulták, hogyan tudnak kiszállni a mindennapok mókuskerékből, hogy átadják magukat a pihenésnek. Azonban még mielőtt teljesen visszalassítottunk volna, tettünk egy kis kitérőt, hogy megtudjuk, kik voltak a történelem legemlékezetesebb partijainak házigazdái, valamint utánajártunk annak is, hogy miért különösen fontos az, hogy megfelelő pohárral koccintsunk. Hat remek cikket ajánlunk a Hamu és Gyémánt téli lapszámából.


Feketén-fehéren

Zor\u00e1n a fiatalkori arck\u00e9pe mellett

A legendás zenész: Zorán.

Hamu és Gyémánt / Emmer László

Egy mérföldkő, amely ünneplést érdemel: nyolcvan év az életben, hatvankettő a színpadon. A legendás zenész, Sztevanovity Zorán olyan karrierutat járt be, amely csak a legnagyobbaknak adatott. Életében mindmáig egyszerre van jelen a gyorsaság és a lassúság kettőse – miközben fáradhatatlanul koncertezik országszerte, visszafogott nyugalommal szemléli a világot.

Namíbia, a homok királysága

nam\u00edbiai sivatag \u00e1llatokkal

Namíbia számtalan kalandot ígér.

Arne Smith / Unsplash

Vannak helyek, amelyek új perspektívával gazdagítják mindazokat, akik utazóként felkeresik. Namíbia épp ilyen: miután hőlégballonoztunk a homokdűnék felett, gyönyörködtünk a gyémántként fénylő csillagokkal teli éjjeli égboltban, láttuk, ahogy sivatag és óceán egymásnak feszül, másként szemléljük a világot.

Lassan a testtel!

Axente Vanessa week jelleg\u0171 fot\u00f3n

Axente Vanessa hercegnőként tündökölt kameránk előtt.

Hamu és Gyémánt / Galgóczi Németh Kristóf

Manapság a legnagyobb kincsünk az idő. Hatalmas nyomás nehezedik ránk, hogy minden feladatot kellő gyorsasággal lássunk el a mindennapokban azért, hogy ezáltal jó helyre pozicionálhassuk magunkat. Arról, hogyan lehet a mókuskerékből kiszállni, és átadni magunkat a nyugalomnak Axente Vanessa, Enzsöl Balázs, Hadnagy Tímea és Gyurta Dániel mesél.

A szerelem evolúciója

egy n\u0151, egy f\u00e9rfi \u00e9s egy gyermek \u00fcl az asztaln\u00e1l

Ahány szív, annyi szokás?

FORTEPAN / PÁRTOS PAUL, Shutterstock

Egy mindent elsöprő érzés, amely éppoly gyorsan emelhet a magasba minket, mint ahogy a mélybe taszíthat. A fosszíliák is arról tanúskodnak, hogy a szerelem már több millió évvel korábban kialakult – de hogyan lehet a törődésből evolúciós előnyt varázsolni? Valóban „megéri” szerelmesnek lenni? Egy biztos: kutatások szerint a nemekre jellemző eltérések a szerelmi attitűdökben is megmutatkoznak.

Nekik állt a bál

Truman Capote egy t\u00fck\u00f6rben n\u00e9zi mag\u00e1t

Truman Capote egyike volt azoknak a házigazdáknak, akik felejthetetlen bulit csaptak.

Profimedia-Red Dot

Az ember mindig is vágyott arra, hogy egy nehezebb időszak után baráti körben kiereszthesse a fáradt gőzt, és ezzel a történelem nagyjai is így voltak. Elképesztő kiadások, meglepő vendéglista, hatalmas tivornyázás, és némi versengés volt az a négyes faktor, amely egyetlen jelentős ünnepségről sem hiányozhatott. Elmeséljük, kik voltak a történelem legnagyobb partijainak házigazdái!

A pohár mélyén

k\u00e9t ember koccint egy \u00fcveg Dom Perignon felett

Az, hogy miből iszunk, fontosabb, mint gondolnánk.

DaYsO / Unsplash

Ha egy pillanatra megállunk, és átgondoljuk, mikor éreztük a legfinomabbnak az italunkat, minden bizonnyal azt is fel tudjuk idézni, milyen pohárból kóstoltuk meg azt. Egészen az üvegedények készítésének kezdetéig tekintünk vissza az időben, hogy megtudjuk, miként változik az élmény, ha megfelelő pohárral koccintunk – akár az év végi partikon.

Így készült a címlapunk Zoránnal 

Már kapható téli lapszámunk! 

Hamu \u00e9s Gy\u00e9m\u00e1nt 2022 t\u00e9li lapsz\u00e1mHamu és Gyémánt

A Hamu és Gyémánt magazin téli lapszáma december 13-tól elérhető a kiemelt újságárusoknál, illetve megrendelhető és előfizethető közvetlenül a kiadótólés digitális változatban is beszerezhető.

A figyelmetekbe ajánljuk