Petrit Halilaj koszovói születésű művész az új installációja részeként óriási virágokat telepített a madridi Kristálypalotába, és hatalmas madárfészekké alakította azt. A célja az volt, hogy az emberek egy kis időre ne a világ közepének, hanem a többi élőlénnyel egyenrangúnak érezzék magukat.


Petrit Halilaj művész a Reina Sofía Múzeum jóvoltából átalakíthatta Madrid nevezetességét, a Kristálypalotát, gyakorlatilag egy óriás fészekké alakítva, amiben mi emberek parányinak érezhetjük magunkat.


Instagram/Imagen Subliminal


Összekötötte a személyest a történelemmel

Instagram/Imagen Subliminal

Az installáció keretei közt kinyitották az ablakokat, és etetőket helyeztek el a palotában, hogy madarakat és egyéb állatokat is becsaljanak, továbbá hatalmas virágok is díszítik most a teret. Sőt egy antropomorf fehér holló köszönti a látogatókat, aki egy méretes ágat tart a kezében – derül ki a DesignBoom cikkéből.

A cél az volt, hogy a látogatók picinek érezve magukat, s rövid ideig ne érezzék azt, hogy az ember a bolygónk középpontja, hanem csak egy ugyanolyanan eleme a nagy egésznek, mint minden más a természetben. Ugyanakkor politikai, történelmi, sőt személyes utalásokat is találunk a kiállításon.

A fehér antropomorf holló például Halilaj apját szimbolizálja, aki fával dolgozott, és amikor megtudta, hogy apa lesz, nem merte kifejezni nyilvánosan az örömét, ezért a kezében tartott fát ölelte magához nagyon erősen.

Friss

Hamu és Gyémánt

Napindító gondolat – 06.14.

Hétfő reggel Jaoquin Phoenix gondolatait idézzük, aki a kitartás fontosságára hívja fel a figyelmünket.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Az igazi nyári frissítő – hideg gyümölcsleves recept

Ha még nem próbáltad, itt az ideje elkészítened ezt a bársonyos, hűsítő gyümölcslevest!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megérkezett Kevin Smith He-Man sorozatának első előzetese

Ha rajongtál a régi rajzfilmsorozatért, esetleg a Dolph Lundgren főszereplésével készült filmmért, akkor imádni fogod.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk