A koronavírus-járvány miatti vészhelyzet adta az ötletet a hajósmozira Párizsban. Szombaton már meg is tartották az első vetítést.


Párizs városa minden nyáron kinti szabadidős programokat kínál a Szajna-folyó partjánál a város lakóinak és a turistáknak, idén a koronavírus-járvány miatt viszont akadályokba ütköztek, de kreatívan oldották meg a problémát. Múlt hét szombattól kezdve egészen nyár végéig hajósmoziba mehetnek az érdeklődők – számol be róla a Designboom.

Szabadúszókkal nyitott a Paris Plages

Paris Plages

Pénteken startolt a csónakmozi a Szabadúszók című francia film ingyenes vetítésével, a mozizni vágyók számára 150 csónak áll rendelkezésre, amelyek elég távol vannak egymástól ahhoz, hogy vírusvédelmi szempontból megfeleljen a program. Aki Párizsban jár, és szeretne a Szajnán mozizni, augusztus 30-ig megteheti.

Forrás: Designboom

Friss

Egy sellő és egy halász szerelméről szól 2020 legjobb könyve

A trinidadi születésű brit írónő, Monique Roffey The Mermaid of Black Conch című műve nyerte el a Costa-könyvdíj (Costa Book Awards) 2020-as nagydíját, az év könyve díjat: a győztes regény egy halász és egy sellő szerelméről szól.

A könyv, amely egy taíno legendán alapszik, Roffey hatodik regénye írj az MTI a The Independent brit lap alapján.

A zsűri "születőben lévő klasszikusnak" nevezte a művet, Roffeyt pedig "tehetségének csúcsán lévő íróként" méltatta.
Az író, aki az elismerés mellett 30 ezer font (12,2 millió forint) pénzjutalomban is részesül, elmondta, boldogsággal és büszkeséggel tölti el győzelme. Hozzátette:

"ez a nagy presztízzsel bíró díj egyszerre szól a karibi irodalomnak, a kísérletező stílusnak, a mágikus realizmusnak, a független kiadóknak és természetesen a sellőknek".

Tessa Sheridan forgatókönyvíró és rendező nyerte el a 2020-as év legjobb novellájáért járó Costa Short Story Awardot, amelyről a közönség dönt. Sheridan az elismerés mellett 3500 font pénzjutalmat kap a The Person Who Serves, Serves Again című írásáért.

A győzteseket kedden jelentették be egy virtuális ceremónián, amelynek Penny Smith volt a házigazdája.
A Costa-könyvdíjat öt kategóriában (legjobb regény, legjobb első regény, gyermekkönyv, költészet, életrajz) ítélik oda, és közülük választják ki az év könyvét.v

A figyelmetekbe ajánljuk