Az olasz kultúra – az elmúlt hónapok tragikus eseményeinek ellenére – él és virágzik, és lassan visszatér a megszokott színtereire. Parmában június elején a 20. század egyik legtermékenyebb iparművészének, Piero Fornasettinek nyílt kiállítása.Színház az egész

Cosimo Filippini via Designboom

A Theatrum Mundi címet viselő kiállításra több száz alkotás érkezett a milánói Fornasetti-műteremből, melyeket a kurátorok úgy helyeztek el a Pilotta-palota tereibe (Complesso Monumentale della Pilotta), hogy dialógusba lépjenek az épülettel és a kiállított műtárgyakkal. Az installáció a 16. századi értelemben teátrum: a látogatót keresztülvezeti egy sokrétű utazáson a klasszikus és a modern, a múlt és a jelen, valamint az illúzió és a valóság között.

Régi közt valami új

Cosimo Filippini via Designboom

A könyvtárteremben a kötetek címlapjáról kacsintanak vissza a milánói művész szürreális alakjai.

Szobrok

Cosimo Filippini via Designboom

Antonio Canova klasszicista női szobra lábánál Fornasetti jól idomított francia buldog kutyája ül.

Ugyanaz az arc

Cosimo Filippini via Designboom

A tárlat során Lina Cavalieri operaénekesnő portréjába lépten nyomon beleütközhet a látogató, leghatásosabb megjelenése a híres barokk színházterem, a Teatro Farnese másolatának nézőterén vár: a női arc több száz variációja tekint le a magasból.

A sokszínű parmai programkínálatnak csak egyik eleme a Pilotta-palotában nyílt Fornasetti-kiállítás, hiszen a város 2020-ban Olaszország kulturális fővárosa címet viseli. A tárlat február 14-ig várja az érdeklődőket, így jó eséllyel élőben is megtekinthetjük.

Forrás: designboom.com

Friss

Ezeket a fotókat még sose láthattad a ma 10 éves Scott Pilgrim forgatásáról

Pontosan 10 évvel ezelőtt, 2010. augusztus 10-én mutatták be a Scott Pilgrim a világ ellent, Edgar Wright képregényadaptációt. A film bukott a mozikban ugyan, mégis klasszikussá vált. Az évforduló miatt Wright megosztott egy halom, még sose látott fotót a forgatás első pár napjáról. Íme!

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk