A művész alkotásai a világon is egyedülállónak számító technikájának köszönhetően páratlan vizuális élményt nyújt a látogatóknak.


Ezek nem állatok! címmel szeptember 17-20-ig a Várkert Bazár teraszán megtekinthető Nagy Ágnes szobrászművész kiállítása.

Rozsdamentes acélbika, aranyszínű oroszlán, mázazott, agyagból készült varacskos disznó, bronzrinocérosz és megannyi „állat" tekinthető majd meg, de mint az esemény címe is jelzi, többről van szó egyszerű állatszobroknál.

„Magamban is mindig mondogatom: ezek nem állatok! Miközben mégiscsak állatfigurákon, állatkaraktereken, szakrális állat attribútumukon keresztül fejezek ki gondolatokat, érzéseket."

– emeli ki Nagy Ágnes.

A szobrászművész az alkotásaiban szabad, lázadó, kritikus természetét juttatja kifejezésre: az üvöltő oroszlán erős társadalomkritika, a hátán fekvő unikornissal azt üzeni, hogy mindannyian hatással vagyunk a környezetünkre, tetteinkkel éppúgy befolyásoljuk a saját sorsunkat, mint a világét.

Nagy Ágnes többek között kiállított a Fővárosi Állat-, és Növénykertben, a Magyar Természettudományi Múzeumban, a Szentendrei Művészet Malomban, az Európa Szoborparkban is és 2020-ban a tengerentúlra, az Art Palm Beach-re is sikerült eljutnia.

Egy kis ízelítő a szeptemberben látható szobrokból:

A szobrokat Nagy Ágnes fotózta.


Friss

Top 5 leggazdagabb színésznő a világon

Ki minden idők leggazdagabb színésznője? A Forbes elkészítette a top 10-es listát, akárcsak a férfi színészekről.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megnézed ezt a videót és megérted, miért Pogba a franciák vezére

A jó vezetőnek mindenkihez van egy jó szava, a francia középpályásnak egy külön kézfogása is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így tároljunk élelmiszereket ebben a hőségben

Az élelmiszerek megfelelő tárolása kulcsfontosságú lehet egészségünk megőrzésében, különösen a nyári időszakban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk