Ezek nem állatok! – vagy mégis? Nagy Ágnes kiállítása Budapesten
Nagy Ágnes

Ezek nem állatok! – vagy mégis? Nagy Ágnes kiállítása Budapesten

A művész alkotásai a világon is egyedülállónak számító technikájának köszönhetően páratlan vizuális élményt nyújt a látogatóknak.


Ezek nem állatok! címmel szeptember 17-20-ig a Várkert Bazár teraszán megtekinthető Nagy Ágnes szobrászművész kiállítása.

Rozsdamentes acélbika, aranyszínű oroszlán, mázazott, agyagból készült varacskos disznó, bronzrinocérosz és megannyi „állat" tekinthető majd meg, de mint az esemény címe is jelzi, többről van szó egyszerű állatszobroknál.

„Magamban is mindig mondogatom: ezek nem állatok! Miközben mégiscsak állatfigurákon, állatkaraktereken, szakrális állat attribútumukon keresztül fejezek ki gondolatokat, érzéseket."

– emeli ki Nagy Ágnes.

A szobrászművész az alkotásaiban szabad, lázadó, kritikus természetét juttatja kifejezésre: az üvöltő oroszlán erős társadalomkritika, a hátán fekvő unikornissal azt üzeni, hogy mindannyian hatással vagyunk a környezetünkre, tetteinkkel éppúgy befolyásoljuk a saját sorsunkat, mint a világét.

Nagy Ágnes többek között kiállított a Fővárosi Állat-, és Növénykertben, a Magyar Természettudományi Múzeumban, a Szentendrei Művészet Malomban, az Európa Szoborparkban is és 2020-ban a tengerentúlra, az Art Palm Beach-re is sikerült eljutnia.

Egy kis ízelítő a szeptemberben látható szobrokból:

A szobrokat Nagy Ágnes fotózta.


A figyelmetekbe ajánljuk