oroszlán vadon élő állat

A tudósok arra figyelmeztetnek, hogy az emberi erdőirtásoknak köszönhetően hihetetlenül csökken a vadon élő állatok száma.Az 1970-es évekhez képest kétharmadával csökkent a vadon élő állatok száma, mutat rá a WWF riportja, adta hírül a bbc.com.

A riport szerint katasztrofális a helyzet és nincs semmi jele annak, hogy ez a negatív tendencia enyhülni fog. Ez a jelentés egy erős felhívás is, ami azt jelzi, hogy az emberek hihetetlen tempóban pusztítják a Földet. A vadon élő állatok pusztulása annak is köszönhető, hogy égetjük az erdőket, a halállomány is vészesen pusztul és a vadak élőhelyet is folyamatosan írtjuk, jelentette ki Tanya Steele, a WWF ügyvezetője.

r\u00f3ka vadon \u00e9l\u0151 \u00e1llat

www.bbc.com

„Megreccsentjük a Földet, pont azt, amit otthonunknak hívunk, de ezzel kockáztatjuk az egészségünket, biztonságunkat és a túlélésünk zálogát a Földön. A természet közben egy kétségbeesett SOS-jelzést küld felénk és mi kezdünk kifutni az időnkből" - teszi hozzá a szakértő.

Hogy mit jelentenek pontosan a számok?

Több ezer állatfajt vizsgáltak meg a kutatók szerte a világon. Átlagban 68%-os csökkenést találtak náluk. A '70-es évek óta több mint 20.000 emlőst, madárfajt, hüllőt, kétéltűt vizsgáltak meg.

A figyelmetekbe ajánljuk