Ahogy azt is, tényleg teljesen színvakok-e.


Sokáig úgy tudtuk, hogy a tarantulák teljesen színvakok. Egy kutatás alapján viszont tévesnek bizonyult ez a feltételezés. Azt vizsgálták, hogy miért van az, hogy néhány tarantula kék vagy zöld. Előbbinél az ok, hogy felkeltse a hímek érdeklődését párzásra, utóbbinál pedig az, hogy álcázzák magukat, ha alapvetően zöld, erős növényzetű helyen élnek. Ebből pedig az következik, hogy valószínűleg – ha nem is az összeset–, néhány színt érzékelnek ezek az állatok.

Ezt a következtetést a pávapók segítségével vonták le. Ez a faj ugyanis képes a színek teljes skáláját befogadni, ezzel egyetemben pedig tarka színekben is pompáznak. A kutatás további szakaszában a tarantulák viselkedését vizsgálják majd, hogy gyakorlatban is teszteljék a feltételezéseiket. Azt viszont magabiztosan kijelenthető, hogy már több millió éve születnek kék tarantulák – írja a CNET.

Friss

Számos megoldás létezik kövér kedvenceink lefogyasztására

Az Egyesült Királyságban tartott kutyák több mint 50-, a macskák körülbelül 40 százaléka túlsúlyos vagy elhízott az Állateledel-gyártók Szövetsége (Pet Food Manufacturer Association) felmérése szerint – írja a Haszon Magazin.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A figyelmetekbe ajánljuk