Különleges szobrászati alkotást helyeztek el egy ausztrál várostól nem messze, az óceán mélyére. A Korall Üvegház névre keresztelt installáció a Brewer-zátony homokos talaján csücsül, 165 tonnát nyom, és a jövő évtől lesz látogatható.


Az installáció kerete egy rácsos szerkezetű kisház, amit korrózióálló, rozsdamentes acélból és pH-semleges anyagokból készítettek, ezek pedig tökéletesen be tudnak illeszkedni a vízalatti élővilágba. Olyan összetevőkről van szó, amelyek segítik például a korallok növekedését és a különböző apró mikroorganizmusok szaporodását. A kisház ezért egyelőre még csillogóan tiszta, de a cél az, hogy mire az installáció látogatható lesz, már látni lehessen rajta egy-egy növénykolóniát.

A házon belül gyerekeket ábrázoló figurális szobrokat helyeztek el, akik a környezetüket vizsgálják szabad szemmel vagy épp mikroszkópon keresztül.

„Azt reméljük, hogy ezzel felhívhatjuk a figyelmet arra, hogy jobban oda kellene figyelni a korallzátonyokra és a vízalatti élővilágra, és hogy ezek jövője a következő generáció kezében van" – nyilatkozta az installáció ötletgazdája, Jason deCaires Taylor.

Az installáció megtekintésére irányuló merüléseket 2021-ben kezdik majd.

Forrás: This Is Colossal

Friss

Unsplash/Myke Simon

Eltávolították Csehország utolsó telefonfülkéjét

Már véglegesen a múlté a nyilvános telefonállomások kora Csehországban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Long Island Iced Tea – a koktél, amit muszáj elkészítened otthon!

A Long Island Iced Tea-nek elnevezése becsapós lehet, hiszen nem egy jeges teáról beszélünk, hanem egy teát egyáltalán nem tartalmazó, igen magas alkoholtartalmú koktélról.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk