Nő az ágyban laptoppal

Bár lassan lazul a kijárási korlátozás, érdemes várni még egy kicsit a kinti programokkal. Szerencsére online is bőven van annyi látnivaló, hogy kibírjunk – sőt, kellemesen töltsük – a hétvégéket otthon.


Koncertek a hajón

A38 Hajó

A bulihelyszínek most egy ideje zárva tartanak, így nem adhatjuk át magunkat a koncerteken való teljes kikapcsolódásnak, azonban május 10-től indul a Vasárnapi Iskola elnevezésű tíz hétvégén át tartó online fesztivál az A38 Hajó és a Hajónapló.hu szervezésében. Alkalmanként tíz fellépő, a Kárpát-medence száz zenekara mutatkozik majd be sorra, igazi fesztiválhangulatot varázsolva az otthonunkba. Táncolni a nappaliban is lehet, nem igaz?

CLARA – Rotschild Klára kiállítás online

Bár egyelőre csak a kanapéról élvezhetjük a kultúrát, nem kell lemondanunk a múzeumokról, többet között a Magyar Nemzeti Múzeumba is ellátogathatunk, ahol részt vehetünk a Rotschild Klára életét és munkásságát bemutató kiállítás tárlatvezetésén. A hetente újabb epizóddal jelentkező sorozatban ezen a héten már harmadszor csatlakozhatunk Simonovics Ildikó kurátorhoz, aki részletesen mesél nekünk a Divatkirálynő a vasfüggöny mögött alcímet viselő kiállításról.

Mozieste Mrs. Obamával

Michelle Obamának, az Egyesült Államok egykori first lady-jének Így lettem című önéletrajzi könyve a 2018-as év egyik legnagyobb könyvsikere volt, nem csoda, hogy a Netflix úgy döntött, dokumentumfilm formájában is bemutatja inspiráló személyiségét. Május 6-tól már nálunk is elérhető a film a szolgáltató műsorán, így a hétvégén egy nagy tál popcorn kíséretében a sikerkönyv bemutató körútjára repülhetünk, miközben jobban megismerhetjük Michelle életét, terveit és vágyait.

„Utazás” a kanapén

Ha hiába minden figyelemelterelés, semmi más nem jár az eszünkbe csak az utazás, ha le kellett mondanunk a vírus miatt egy régóta áhított utat és egyáltalán nem lehetünk benne biztosak, hogy idén még lesz lehetőségünk pótolni, akkor keljünk útra a virtuális térben. Persze nem ugyanaz az élmény, de egy pillanatra csillapíthatjuk vele az új tájak iránti vágyunkat, ha felmegyünk az airpano.com oldalára, ahol a világ különböző tájairól láthatunk szemet gyönyörködtető panorámafelvételeket. Mindegy, hogy város, tenger, hegy vagy völgy, esetleg egy kitörő vulkán szerepelt a bakancslistánkon, itt biztosan eltölthetünk néhány kellemes percet.

A figyelmetekbe ajánljuk