Violet Jessop

4 hátborzongató véletlen a világból, amire nehéz magyarázatot találni

Akár hiszunk abban, hogy az univerzumnaknak terve van velünk, akár nem, az életünkben felbukkanó „furcsa véletlenek" mindig elgondolkodtatják az embert. Mi pedig elhoztunk most négyet meghökkentő történetet, amire nehéz magyarázatot találni!

A legendák köztünk járnak

Tommy Lawrence egykor focikapus volt, aki 1957 és 1971 között képviselte a Liverpoolt. Az Anfield-hívek körében is a szurkolók egyik kedvence volt, és a „repülő disznó" becenevet kapta, mivel masszívabb testalkata ellenére képes volt óriásit vetődni. A BBC riportere a merryside-i derbi előtt terepszemlét tartott, és interjút készített a járókelőkkel. A kérdés az volt, hogy miképp emlékeznek az 1967-es legendás mérkőzésre. Az újságíró pedig egészen meglepődött, amikor egy véletlenül kiválasztott úriember azt válaszolta, hogy ő is játszott azon a meccsen.

Ez is érdekelhet: 4 hátborzongató véletlen egybeesés a történelemben, ami a frászt hozza rád

Váratlan találkozás

Nem mindennapi találkozára került sor, amikor Mindy Glazer, Miamiban élő bíró egy betöréses lopási ügynek próbált a végére járni. Amikor meglátta Arthur Booth-t a tanúk padján, a férfi ismerősnek tűnt neki, ezért megkérdezte tőle, hogy Nautilus középiskolába járt-e. Ekkor Booth is felismerte a bírónőt, és hangos zokogásban tört ki, hiszen sok időt töltöttek együtt iskolás éveik alatt. A férfi korábban jó tanuló volt és kiváló sportoló, azonban a drogok átvették az élete felett az irányítást, és a bűnözés felé fordult.

A gonosz feltámadása

commons.wikimedia.org

Timur Lenk a 14. század végi mongol-türkomán fejedelem volt, akit az eurázsiai sztyeppék utolsó nagy nomád hódítójának tartanak. Nem kevesebb mint 27 trónt foglalt el, és állítólag 17 millió embert ölt meg 40 éves uralkodása során. Sírjára ezek a szavak voltak írva:

Amikor feltámadok a halálból, a világ megremeg.

De nem ez volt az egyetlen hátborzongató jel, ugyanis koporsójának belsejében egy ijesztő fenyegetést találtak szovjet antropológusok, akik 1941 júniusában exhumálták sírját. A levélben a következőket írta:

Aki kinyitja a síromat, az nálam is szörnyűbb megszállót szabadít el

Három nappal később pedig Adolf Hitler a német erőkkel megindította a legnagyobb katonai invázióját a Szovjetunió ellen.

Olvasd el ezt is! Véletlen véletlen hátán – 7 világsztár, aki eredetileg nem akart színész lenni

Miss Elsüllyeszthetetlen

commons.wikimedia.org

Vannak rendkívül szerencsés emberek, és akadnak olyanok is, akiket sorozatos tragédiákkal sújt az élet. Violet Jessopról azonban mindkettő elmondható. A fiatal lány óceánjárókon volt stewardess és ápolónő, és csodával határos módon túlélte az RMS Titanic és testvérhajója, a HMHS Britannic katasztrófáit, illetve a harmadik testvér, az RMS Olympic ütközését a HMS Hawke-val.


A figyelmetekbe ajánljuk