jfk jackie kennedy dallas

4 hátborzongató véletlen egybeesés a történelemben, ami a frászt hozza rád

Rengeteg furcsa dolog történik ebben a világban, jók és rosszak egyaránt. Mégis, a legfurcsább talán az, amikor a látszólag véletlenszerű dolgok egy kicsit túlságosan is tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Mindannyian tapasztaltunk már véletlen egybeeséseket, és joggal mondhatjuk, hogy rendkívül ijesztő is tud lenni.


1. Norman Mailer

Norman Mailer írt egy könyvet egy brooklyni lakásban bujkáló orosz kémről. Évekkel később kiderült, hogy a földszinti szomszédja Brooklynban egy orosz kém volt.

2. JFK

Nem egy összeesküvés-elméletről van szó, hanem sokkal inkább egy hátborzongató véletlenről, amely közvetlenül John F. Kennedy elnök meggyilkolása előtt történt. A Fehér Ház segítői által írt Johnny, We Hardly Knew Ye című könyv szerint, amikor Kennedyék 1963-ban Dallasba érkeztek, a helyi újságban egy Kennedy-ellenes hirdetésre lettek figyelmesek, amelynek fekete szegélye egy temetési hirdetésre hasonlított. Úgy tűnik, ez Jackie Kennedy számára különösen megrázó volt. Hogy a first lady ne aggódjon, az elnök így próbálta megnyugtatni:

Jackie, ha valaki le akar lőni az ablakból egy puskával, azt senki sem tudja megakadályozni, úgyhogy minek aggódni emiatt?"

Ezek a baljós szavak pedig elég konkrétak, nem de?

3. Hitler és a pogány isten

Franz von Stuck 1889-ben festette a fenti képet. A kép a német pogány istent, Wotant ábrázolja, aki a halottak menetét vezeti. A véletlen egybeesés az, hogy a képet Adolf Hitler születésének évében festették, ami egyesek szerint arra enged következtetni, hogy a festmény megjósolta Hitler jövőbeli gonosz tetteit. Azt mondják, hogy a későbbi években Hitler egyik kedvenc festménye volt. Wotan alakja ezen a sötét műalkotáson még magára Hitlerre is nagyon hasonlít. Ijesztő előrejelzés, hiszen a legenda szerint Wotan a háború istene volt, aki fel fog ébredni, és a holtak menetét fogja vezetni az országon keresztül. Carl Jung pszichológus 1936-ban még Hitlert is Wotanhoz kötötte, mondván, hogy a pogány isten nemcsak a diktátorban hanem az egész német népben ébredt fel és lakozik.

4. Stephen Hawking halála

Ahogy maga Stephen Hawking is mondaná, az idő relatív. De ez nem igazán magyarázza meg azt a tény, hogy éppen egy olyan napon halt meg, amelyet sok fizikus meglehetősen jelentősnek tart: Einstein 139. születésnapja, Galilei halálának 300. évfordulója és a pí nemzetközi világnapja.

(Thetalko)

A figyelmetekbe ajánljuk