Ryan Gosling űrhajósként
Fotó: IMDb

Elkezdődött Ryan Gosling új sci-fijének forgatása

Június harmadikán, közel két évvel a tervezett bemutató előtt megkezdődött Ryan Gosling (Szárnyas fejvadász 2049, Az első ember, Barbie) új sci-fijének forgatása, írja a Screen Rant. A rendező által megosztott képről egy eddig nem ismert, fontos részlet is kiderült.

Ryan Gosling következő filmje, a Project Hail Mary a Mentőexpedíciót is író Andy Weir regénye alapján készül. A történet Ryland Grace-ről szól (Gosling), aki amnéziában szenvedő űrhajósként, a világűr mélyén próbálja megmenteni az emberiséget egy közelgő katasztrófától.

A magyarul A Hail Mary-küldetés címen megjelent 2021-es könyvet Phil Lord és Christopher Miller ülteti majd át a mozivászonra – a rendezőpárost A Lego-kaland alkotóiként és a Pókember: A Pókverzumon át íróiként ismerhetjük.

A napokban Christopher Miller megerősítette, hogy a Project Hail Mary forgatása megkezdődött, és egy kulisszák mögötti fotót is megosztott az első csapóról.

A képről egyrészt megismerhetjük a film logóját, ami viszont sokkal fontosabb: Miller fotójából kiderül, hogy a film operatőre nem más lesz, mint az Oscar-díjasGreig Fraser, akinek egyebek közt a Dűne-filmek, a Zsivány egyes, Az alkotó és a Robert Pattinson-féle Batman látványvilágát is köszönhetjük.

Az ambiciózusnak ígérkező projekt forgatása majdnem két évvel a tervezett bemutató (2026. március 20.) előtt kezdődött el.

AHail Mary-küldetés Weir talán legösszetettebb regénye, amelyben a főhős, Ryland Grace megpróbál emlékezni arra, hogy miért van az űrben, és mit is kell tennie ahhoz, hogy megmentse az emberiséget a szerencsétlenségtől. Gosling mellett Sandra Hüller (Egy zuhanás anatómiája, Érdekvédelmi terület) is komoly szerepet kap majd Ryland Földön maradt főnökeként.


A figyelmetekbe ajánljuk