Juliette Lewis a Juliette and the Licks koncertjén 2016-ban
Mindannyian rajongunk a sokoldalúan tehetséges hírességekért, akik tudnak táncolni, énekelni, színészkedni és égig érő magassarkút hordani anélkül, hogy elesnének. Mégis van néhány olyan színész, akiknek zenei karrierjéről hallva még mi is meglepődtünk.

Valószínűleg azért, mert néhány esetben az említett karrier kissé rövidre sikeredett a színészi pályára áldozott energiák mellett. Beleszerettél Zoë Kravitzba, a színészbe, de az énekesnő Kravitzot már rég elfeledted? De ott vannak azok a színészek is, akik az idők kezdete óta énekelnek, anélkül, hogy bármelyikünk észrevette volna, mint Russell Crowe. Visszatekintünk pár olyan színészre is, akik mellékállásban zenéltek, mint Ryan Gosling vagy Bruce Willis.

Ez is érdekelhet: Nem vagy jó színész, de legalább az apád ismert! – Hollywood átka, a nepotizmus

1. ​Zoë Kravitz

Ez talán nem is meglepő, Kravitz szüleit nézve: édesapja, Lenny Kravitz sikeres zenész, édesanyja, Lisa Bonet is zenélt már. Kravitz tinédzser kora óta zenél, jelenleg pedig a Lolawolf nevű R&B/electro-pop zenekar frontasszonya, amely 2014-ben, majd 2020-ban adott ki albumot.

A színészkedés a munka: bizonyos időpontokban bizonyos helyeken kell lennem. A Lolawolf pedig az, amit a szabadidőmben választok

− mondta a Hatalmas kis hazugságok, a Mad Max és a Batman sztárja 2014-ben a Rolling Stone-nak.

​2. Juliette Lewis

2003-tól 2009-ig a Lewis A Juliette and the Licks nevű rockzenekar frontembere volt, majd új zenekart alapított, a The New Romantiques-t, mellyel Terra Incognita címmel adtak ki albumot.

Mivel ez az album hangzásilag annyira más, mint bármi, amit eddig csináltam, új névre volt szükség. A Terra Incognita azt jelenti, hogy ismeretlen terület − zeneileg pont oda akartam eljutni. A gitárok vadabbak és hangulatosabbak, a groove sötét és mély, ami sok hangzásbeli kontrasztot tesz lehetővé

− mondta egy nyilatkozatában. Lewis elképsesztő energiákat mozgat a színpadon, mintha rocksztárnak született volna.

​3. Scarlett Johansson

A Bosszúállók sztárja 2008-ban adta ki debütáló albumát Anywhere I Lay My Head címmel, amelyen 10 Tom Waits feldolgozás és egy saját szám található. 2015-ben Este Haim, Holly Miranda, Kendra Morris és Julia Haltigan társaságában megalakította a The Singles nevű zenekart, és kiadták a Candy című dalt.

Az ötlet az volt, hogy lányok által írt és előadott szuper-pop tánczenét írjunk. Imádom Grimes-t, a Bangles-t, és a Go-Go's-t. Azt akartam, hogy olyan legyen, mint ezek a zenekarok: ultra pop, de egy kicsit ironikus is.

−mesélte a színésznő.

Hasonló témában: Elvisre várva: 5 zenés életrajzi film, amit senkinek nem szabadna kihagyni!

​4. Ryan Gosling

Az énekesi tehetségét a La La Landből ismerheted, de azt tudtad, hogy Gosling 2009-ben egy azonos nevű zenekar tagjaként Dead Man's Bones címmel albumot adott ki? A csapat Ryanből és barátjából, Zach Shieldsből áll. Miután felfedezték, hogy mindketten szeretik a hátborzongató dolgokat, elindítottak egy kísérteties zenés színházi produkciót, amelyből végül egy D.I.Y. album lett, melyen a Silverlake Konzervatórium gyermekkórusa énekel. A srácok játszanak minden hangszeren az albumon, azokon is, amelyeken nem tanultak.

​5. Jada Pinkett-Smith

Jada Pinkett-Smith a Wicked Wisdom nevű metálzenekar énekes-dalszerzője 2002 óta, de zenei útja nem volt mindig gördülékeny.

Amikor metálzenét játszottam, kigúnyoltak. Halálos fenyegetéseket is kaptam, de kitartottam mellette, és így az egyik legnagyobb tanulási tapasztalatom lett. A sikerem nagy része annak köszönhető, hogy nem féltem

−mondta 2011-ben a Metro UK-nak.

Egy időben Jada szünetet tartott a színészkedésben, hogy a zenei karrierjére koncentrálhasson, és ennek az lett a hozadéka, hogy Smith Jada Koren művésznéven élte ki rocksztár álmait. Zenekara főleg Los Angeles-i helyszíneken játszott, és olyan legendás rockzenészekkel turnézott együtt, mint a Papa Roach és a Sevendust. Heavy metal hangzásuk felkeltette Sharon Osbourne figyelmét, aki meghívta őket a 2005-ös Ozzfestre, miután látta őket fellépni.

​6. Bruce Willis

Bruce Willis 1987-ben − tehát a Simlis és a szende után, de egy évvel a Die Hard előtt − kiadta a The Return of Bruno című pop-blues albumot, amely kilenc feldolgozást tartalmaz és egy saját dalt, a Jackpotot, melynek társszerzője volt. Második albumát If It Don't Kill You, It Just Makes You Stronger címmel 1989-ben adta ki, majd kiszállt az Ocean's Elevenből, hogy felvegye harmadik albumát, a Classic Bruce Willis: The Universal Masters Collectiont, amely 2001-ben jelent meg.

​7. Zendaya

Zendaya egy újabb példa a zenei gyökerekkel rendelkező színészre. Az Eufória és a Pókember: Nincs hazaút főszereplője háttértáncosként kezdte, mielőtt a Disney Csatorna megadta volna neki a nagy dobást. Ez idő alatt Zendaya számos olyan projektben szerepelt, amelyben énekes, táncos és színésznő volt, köztük az Indul a risza!, a Megkutyulva és a K.C., a tinikém című filmekben, amelyeknek a filmzenéjében is közreműködött.

2013-ban Zendaya leszerződött egy nagy kiadóval, és kiadta saját albumát, amelyen a Replay című slágerét is megjelentette – ez futott a legnagyobbat.

​8. Russel Crowe

Crowe legalább olyan régóta zenél, mint amióta színészkedik − csak nem figyeltünk oda. A 80-as években a Thirty Odd Foot of Grunts nevű ausztrál rockzenekarban játszott, és fellépett a The Ordinary Fear of God és az Indoor Garden Party zenekarokkal is. Érdekesség, hogy korábban a Russ le Roq zenei művésznevet használta.

​9. Jamie Foxx

Foxx Oscar-díjat nyert Ray Charles alakításáért, de zenei képességei a képernyőn kívül is figyelemre méltóak. Öt R&B albumot adott már ki, és Kanye West Gold Digger című dalában is közreműködött. Foxx komikusként kezdte a 80-as évek végén, de hamarosan elkezdett zenével is foglalkozni. Debütáló albuma, a Peep This 1994-ben jelent meg, az elkövetkező három évtizedben további négy albumot adott ki. 2009-ben nyerte el első Grammy-díját a Blame It című dalért. Az énekesről az is kiderült, hogy ő volt a titokzatos hang Ariana Grande 2015-ös Focus című kislemezén.

​10. Maya Hawke

Ha a szüleid Ethan Hawke és Uma Thurman, akkor azt csinálsz, amit akarsz. Maya feltörekvő sztár, akinek azóta sikerült kitűnnie, mióta csatlakozott a Stranger Things szereplőgárdájához, de emellett még mindig zenél. Második albuma, a Moss 2022-ben jelent meg. Az első lemeze egyik dalához, a Coverage-hez készült kliphez sikerült egy igen hatásos rendezőt is elcsípnie: a saját édesapját.

​11. Robert Downey Jr.

2004-ben adta ki debütáló albumát The Futurist címmel, és a következőket nyilatkozta a The New York Timesnak:

Nyilvánvalóan volt némi habozás bennem, hogy színészként albumot adjak ki. De miután éveken át írtam dalokat, fokozatosan egyre valóságosabbá vált számomra.

​12. Keanu Reeves

Nem, nem a Wyld Stallynsről van most szó, a zenekarról, amelynek Reeves Ted Loganja a Bill és Ted filmekben tagja. Reeves 1991 és 2002 között a Dogstar nevű alternatív rockzenekar basszusgitárosa volt.

Remélem, hogy ha azért jönnek el a koncertre, mert láttak egy filmben, és tetszett nekik a munkám, akkor tetszeni fog nekik ez a zene is

− mondta 1999-ben az Empire-nek.

A zenekar 2 albumot adott ki, és még David Bowie előzenekaraként is fellépett és Glastonburyben is játszott, mielőtt feloszlott, mert Keanu a színészi karrierjére szeretett volna koncentrálni.

​13. Jennifer Love Hewitt

Amikor Jennifer Love Hewitt 10 évesen L.A.-be költözött, nem azért tette, hogy színészi karriert csináljon – befutott zenész szeretett volna lenni. 13 évesen adta ki első stúdióalbumát, a Love Songs-ot. 1995-ben jelent meg a Let's Go Bang, majd 1996-ban az önálló albuma. Négy stúdióalbuma közül a 2002-es BareNaked volt az egyetlen, amely listavezető lett, a How Do I Deal című kislemeze a Billboard Hot 100-as listáján az 59. helyig jutott. Nem is rossz.

​14. Idris Elba

Mielőtt a televíziózás és a filmek nagysikerű sztárjává vált volna, Idris ElbaBig Driis névvel DJ-zett londoni éjszakai klubokban. Ám színészi karrierje beindulásával párhuzamosan Elba fél lábbal a zene világában is megmaradt: 2010-ben kiadta első EP-jét, a High Class Problems Vol. 1-et, és kétórás szettet adott a 2019-es Coachellán.

​15. Jared Leto

Leto a 30 Seconds to Mars frontembere, testvérével, Shannon Letóval együtt, aki dobol és programoz. A testvérek 1998-ban alapították a zenekart, és azóta több mint 15 millió lemezt adtak el világszerte! Ez már önmagában is jó jel lenne, de persze a zenei karrierje mellett hihetetlenül sikeres színészi karriert is befutott. Aki játszott annak idején Guitar Heroval, az nem tudja megállni, hogy amikor felcsendül a The Kill, ne énekelje a refrént.

Forrás: itt, itt, itt, itt és itt

A figyelmetekbe ajánljuk