ryan gosling a barbie című filmben
IMDB

Ryan Gosling nem akarta elvállalni Ken szerepét – ez volt az oka


Greta Gerwig rendező hosszasan győzködte a sztárszínészt, hogy játssza el Kent Barbie című filmjében – most arra is fény derült, miért vonakodott sokáig Gosling.


A Variety-nak adott interjútRyan Gosling, amelyben hosszasan beszélt arról, miért nem akarta eljátszani Ken szerepét Greta GerwigBarbie című filmjében – azt a szerepet, amelyért végül Oscar-jelölést kapott legjobb férfi mellékszereplő kategóriában.

Valós okaim voltak arra, hogy ne vállaljam be ezt a filmet. Időbeosztás, magánéleti dolgok

– mondta el a lapnak a kanadai színész.

Az is megnehezítette a döntését, hogy nem tudta, hogyan közelítsen az általa alakítandó karakterhez.

Ez volt életem legnehezebb szerepe

– fogalmazott.

Elsőre meglepőnek tűnhet a kijelentés, különösen, ha belegondolunk, milyen komplex karaktereket alakított már karrierje során. Ken nem éppen bonyolult jellem, de pont ez okozott nehézséget Goslingnak. Hogyan lehet egy olyan szereplő bőrébe bújni, akinek se múltja, se személyisége nincs igazán?

Kötéltáncos mutatvány volt – rövidnadrágban, póló és háló nélkül

– fogalmazott.

Figyelmedbe ajánljuk! Óriásit bukott a Barbie a 81. Golden Globe-gálán – íme a nyertesek!

Gerwig azonban a kezdetektől Goslingot szemelte ki Ken szerepére, olyannyira, hogy a korai forgatókönyv-tervezetekben következetesen a „Ken Ryan Gosling” néven emlegette a karaktert. A rendezőnő és Margot Robbie minden meggyőző erejüket latba vetették azért, hogy rábeszéljék Goslingot a filmre: folyamatosan üzenetekkel bombázták, még azt is megígérték neki, hogy a forgatás minden napján külön ajándékot kap.

Gosling végül kötélnek állt, amihez egy különös véletlen is kellett. A GQ-nak adott interjújában mesélte el a történetet: gyerekei egy nap Barbie és Ken babákkal játszadoztak a kertben, de nem pakoltak el maguk után. Gosling a sárban, egy kifacsart citrom mellett bukkant rá gyermekei Ken babájára. A színész rögtön el is küldte a szomorú fényképet Gerwignek és azt írta mellé:

Leszek a Kened, mert ezt a történetet tényleg el kell mesélni.

Ez is tetszeni fog! Ha a mozik kasszájánál dőlne el az Oscar sorsa, ez a film nyerne

A többi már popkulturális történelem: a Barbie remekül teljesített a kasszáknál, a filmet nyolc kategóriában is jelölte a filmakadémia. Az viszont ront az összképen, hogy Greta Gerwiget nem jelölték a legjobb rendező díjára, Margot Robbie pedig nem nyerheti el a legjobb színésznőnek járó szobrocskát. Ryan Gosling kiállt kollégái mellett, közleményben kifogásolta kollégái elmaradt elismerését.

A figyelmetekbe ajánljuk