quentin tarantino
Getty Images

Vége a találgatásoknak – ez lesz Tarantino utolsó filmje?

Quentin Tarantino valószínűleg idén ősszel kezdi el rendezni utolsó filmjét, a rendező a hírek szerint arra készül, hogy A filmkritikus című alkotással zárja le legendás pályafutását.


A Hollywood Reporter szerintQuentin Tarantino közelgő filmje, amelyről a rendező korábban azt ígérte, hogy az utolsó lesz, várhatóan az 1970-es évek végi Hollywoodban játszódik majd. A főszerepben pedig egy nő lesz.

Ez is érdekelhet:Quentin Tarantino szerint ezt a témát soha nem szabadna filmre vinni

A lap információi szerint lehetséges, hogy a történet középpontjában Pauline Kael, minden idők egyik legbefolyásosabb filmkritikusa áll majd. A 2001-ben elhunyt Kael nemcsak kritikus, hanem esszéista és regényíró is volt. Szakmai befolyása mellett pedig híresen harcias kapcsolatban állt a szerkesztőkkel és a filmkészítőkkel, Az 1970-es évek végén Kael egy nagyon rövid ideig a Paramount tanácsadójaként dolgozott, ezt a pozíciót Warren Beatty színész kérésére fogadta el.

Mióta 2019 júliusában Tarantino bejelentette visszavonulási tervét, több potenciális filmet is bedobott búcsúzóul. Szóba jött, hogy talán a Kill Bill harmadik részét készítené el.

De miról szólna a harmadik felvonás cselekménye? Tarantino 20 évvel később újra felidézné a karaktereket, és újra múzsája, Uma Thurman játszaná a Beatrix Kiddo, illetve lánya, Maya Hawke B.B. szerepét kapná meg. A rendező akkor úgy nyilatkozott, hogy beszéltek Thurmannel erről, azonban ennél többet nem árult el.

Később Tarantino megerősítette, hogy a Kill Bill 3 mindenképpen elkészül. 2020-ban Vivica A. Fox – aki Beatrix bérgyilkos ősellenségét, Vernita Greent alakította – szintén izgatottan nyilatkozott arról, hogy a rendező tárgyalásokat folytat Thurmannel, és azt sugallta, hogy Zendaya játszhatná Green árván maradt, bosszúra szomjazó lányát.

Van egy elképzelésem arról, hogy mit csinálnék vele. De nem akarom csak úgy összecsapni a történetét. Ő többet érdemel ennél. A Menyasszony sokáig és keményen küzdött, de most már tényleg van egy ötletem, ami érdekes lehet. Ez mindenképpen benne van a pakliban

– nyilatkozott pár éve a lehetséges folytatásról.

Olvasd el ezt is! Ponyvaregény: Tarantino eredetileg nem is Travoltát akarta

A filmkritikusról azonban egyelőre még nem sok minden tudni, még nem vette fel egy stúdió sem, bár a Hollywood Reporter megjegyezte, hogy Tarantino szoros kapcsolatot ápol Tom Rothmannal, a Sony Pictures elnökével. Hiszen ők forgalmazták Tarantino legutóbbi filmjét, a Volt egyszer...egy Hollywood című filmet is.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk