Quentin Tarantino.
Getty Images

Quentin Tarantino szerint ezt a témát soha nem szabadna filmre vinni

Amennyiben szereted a Quentin Tarantino-filmeket, akkor valószínűleg tisztában vagy azzal, hogy a túlzás, és az erőszak mozivásznon való bemutatása egy igencsak fontos része a rendező művészetének. Egy interjúban azonban elmondta, hogy hol húzza meg a határt.


A Ponyvaregény és a Volt egyszer egy Hollywood rendezőjének a visszafogottság szó aligha szerepel a szótárában. Ha Tarantino sokkolni akarja az embert, jobb híján megtalálja a módját, hogy megtegye azt.

Tarantino számára elég sok minden belefér, azonban a saját állítása szerint egy dolgot soha nem lesz hajlandó a vászonra vinni: a tényleges állatkínzás az, ahol a rendező keményen meghúzza a határt.

Az egyetlen dolog, amit valaha is láttam egy filmben, és azt kívántam, bárcsak soha ne láttam volna, az a valódi állathalál vagy a valódi rovarhalál. Ez az a határ, ahol én abszolút, határozottan meghúzom a határt. És nagyon sok európai és ázsiai film ezt teszi, és egy ideig még Amerikában is ezt tettük. Nem szeretem, ha állatokat gyilkolnak meg a vásznon. A filmek a látszatról szólnak. Nem hiszem, hogy egy filmben helye van a valódi halálnak

– mondta Tarantino.

Az utóbbi időben a Nope nevű mozgalom lehetőséget adott az iparágnak arra, hogy beszéljenek arról, hogyan használják fel az élő állatokat a forgatáson.

Az elmúlt években az élő állatok helyét sok esetben átvették a CGI-élőlények, ami egyértelműen nagy előrelépést jelent.

Forrás: Slash Film

A figyelmetekbe ajánljuk