awkward pulp fiction GIF

Samuel L. Jackson sem az első választása volt. Azt is eláruljuk, melyik szerepre kik szerepeltek a kívánságlistáján.


Amikor rendezők filmet készítenek elő az Egyesült Államokban, a film előkészítése során készül egy bizonyos lista a különböző szerepekre szóba jöhető színészekről. Ezután sorrendben felkeresik az adott színészeket, majd annak fényében áll össze a szereposztás, hogy kinél mennyi sikerrel jártak, vagy éppen ki fér bele a film büdzséjébe.

Quentin Tarantinonak is volt ilyen listája a Ponyvaregény előkészületei után, derült ki Don Winslow sztáríró tweetjéből. Ebből pedig kiderül, hogy egyáltalán nem John Travolta volt az első választás Vincent Vega szerepére, hanem Michael Madsen. Őt pedig Alec Baldwin, Gary Oldman és Michael Keaton követte a sorban. Jody karakterére pedig eredetileg Rosanna Arquette testvérét, Patricia Arquette-et nézte ki.

Mint írja a Dazed, Uma Thurman neve eredetileg nem is szerepelt Mia szerepére, érdemes elképzelni, milyen lenne a film Bridget Fondával. Még Samuel L. Jackson sem az első választás volt, Laurence Fishburne volt Tarantino kívánsága. Viszont a Tarantino állandó alkotótársává váló színész versenyben volt Marcellus Wallace szerepére is, viszont a listán első helyen szereplő Ving Rhames igent mondott a megkeresésre.


A figyelmetekbe ajánljuk