Oldboy (2003)
Fotó: YouTube

Sorozat készül az Oldboyból, Park Chan-wook is a fedélzeten

Angol nyelvű sorozat formájában tér vissza minden idők talán legjobb bosszúfilmje, az Oldboy. Az eredeti film rajongói bizakodhatnak, ugyanis a dél-korai rendezőzseni, Park Chan-wook is részese a projektnek.


Aki látta az Oldboyt, az nem felejti el soha. Park Chan-wook 2003-as filmje egyesítette magában a dráma, az akció és a thriller műfajainak erényeit, valamint egy döbbenetes, hátborzongató csavarral is szolgált.

Az Oldboy sokak szerint a 21. század, egyes vélemények szerint egyenesen minden idők egyik legjobb filmje, több hollywoodi ikon – például Quentin Tarantino – is elismerően nyilatkozott az alkotásról.

Ez is érdekelhet! Az Élősködők csak a jéghegy csúcsa: 5 dél-koreai film, amit látnod kell

Park Chan-wook műve nemsokára sorozat formájában tér vissza, a projekt mögött a kanadai-amerikai Lionsgate stúdió áll

írja a Slash Film.

Gyakran előfordult már, hogy ikonikus ázsiai filmek borzasztó nyugati adaptációt kaptak – az Oldboynak is készült egy nem túl színvonalas amerikai változata –, így nem csoda, hogy sok rajongó szkeptikus a hír hallatán.

Őket is bizakodással töltheti el azonban a tény, hogy maga Park Chan-wook is részt vesz a projektben. A dél-koreai rendező nevéhez számos sikerfilm (A szobalány, A titokzatos nő, Szomjúság) fűződik, de az utóbbi években a sorozatokra koncentrál, nemrég jelent meg például az HBO gyártásában készült A szimpatizáns című miniszériája.

Azt egyelőre nem tudni, hogy az Oldboyból minisorozat lesz-e vagy több évadon át tart majd, Park Chan-wook mindenesetre optimista:

Bizakodva várom, hogy együtt dolgozhassak ezzel a stúdióval, amely híres merész, eredeti és kockázatvállaló történetmeséléséről.

Ezt is figyelmedbe ajánljuk: A legjobb filmek tízévente megjelenő listája, amin rajongók milliói vesznek össze

A Lionsgate valóban több sikeres sorozatot készített már, így például a Mad Men – Reklámőrültek és a Yellowjackets is a stúdió nevéhez fűződik.

Reméljük, az Oldboy is hasonlóan jól fog sikerülni majd, azonban a cég egyelőre sem a bemutató dátumát, sem azt nem hozta nyilvánosságra, hogy melyik streamingfelületen lesz elérhető a sorozat.

A figyelmetekbe ajánljuk