Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr. az Oldboy rendezőjével készít sorozatot

Egy Pulitzer-díjas kémregény adaptációjában tér vissza Vasember nyugdíjba vonult megformálója az HBO-n.


Robert Downey Jr. a Bosszúállók: Végjátékban hivatalosan is elbúcsúzott Vasember szerepétől és a Marvel mozisuniverzumától. Első projektje animált robotruhájának nyugdíjaztatása után a nem túl jól kinéző és nem is túl jól fogadott Dolittle volt, most viszont úgy tűnik, rátalált végre egy igazán érdekes projektre.

A színész az utóbbi sok évben nagyköltségvetésű blockbusterekben szerepelt, de most egy sorozat egyik főszereplője lesz az HBO-n egy kémdrámában. A szimpatizáns Viet Thanh Nguyen 2015-ös, Pulitzer-díjas, azonos című regényén alapul és egy félig francia, félig vietnámi kommunista kém utolsó napjairól szól a vietnámi háborúban. A könyv amolyan kémthriller és kultúrák közötti szatíraként írható le.

A sorozatot vezető írója és egyben az összes epizódjának rendezője pedig nem kisebb név lesz, mint Park Chan-wook dél-koreai filmes, akinek olyan klasszikusokat köszönhetünk, mint az Oldboy, vagy éppen A szobalány. Szóval biztosan stílusosan rendezett széria lesz, méghozzá egy olyan alkotótól, aki nem igazán szokott mellényúlni.

(Forrás: Deadline)


A figyelmetekbe ajánljuk