Újranyitnak a Cinema City mozik, ezekre a filmekre ülhetünk be

Hivatalos Facebook-oldalán jelentette be a jó hírt hazánk legnagyobb mozihálózata, a Cinema City Magyarország, hogy több mint 100 napos várakozás után, július 2-án újra megnyitják egységeiket.


A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások okán bezárt hálózat ráadásul egyből tematikus napokkal indít, júliusban tartják ugyanis a magyar filmek hónapját.

„Programunkban kiemelt szerepet kapnak majd a magyar filmek, többek között Szabó István, az Oscar-díjas Mephisto filmrendezőjének legutóbbi filmje, a Zárójelentés, Básti Juli, Tenki Réka és Mészáros Béla főszereplésével a Seveled című alkotás; vagy a Vad erdők, vad bércek – A fantom nyomábantermészetfilm is" – olvasható a bejegyzésben.

De hogy több mint 3 hónapos várakozás után milyen filmek várnak ránk? Mutatjuk.

Bad Boys – Mindörökké rosszfiúk

A Martin Lawrence és Will Smith duó egyik legikonikusabb szereplésének harmadik része eredetileg a márciusi filmkínálat része lett volna, ám érthető okok miatt végül nem minden rajongó nézhetett bele a legújabb Bad Boys moziba. Na, de majd most!

Dolittle

Szintén a márciusi filmkínálat egyik darabja volt a megreformált (és története szerint már a múltban játszódó) Dolittle, amelyet Stephen Gaghan rendezett, Robert Downey Jr. főszereplésével. A filmet ugyan vetítették pár hétig a mozikban, jó kritikát azonban nem kapott: a Rotten Tomatoes oldalán, közel 12 ezer ember véleménye alapján csak 76%-on áll, az IMDB-n pedig jelenleg 5,6-os átlaggal bír a megszerezhető 10-ből. Gondoljuk át, hogy valóban ezzel a filmmel akarunk-e kezdeni.

Ava

A Jessica Chastain főszereplésével készült Ava viszont már teljesen újdonságnak számít a Cinema City filmpalettáján, így egyelőre nem is tudhatjuk, hogy mit várjunk a filmtől. Az biztos, hogy akció-thrillerről van szó, amelyben a főszereplőnek saját túléléséért kell megküzdenie.

Hogyan legyél jó feleség?

Csak, hogy egy kicsit elrugaszkodjunk Hollywoodtól, a mozihálózat bemutatja a Hogyan legyél jó feleség? című francia vígjátékot is, melynek főszereplője az 1996-os Az angol betegben nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott, Juliette Binoche.

A Cinema City Magyarország bejegyzéséből az is kiderül, hogy továbbra fokozattan ügyelni fognak a vírus elleni védekezésre. Az első pár hétben az alábbi intézkedésekre számíthatnak a moziba látogatók.

  • a jegyrendszer az egyes tranzakciók között automatikusan kihagy majd egy helyet;
  • minden munkatárs maszkban szolgálja ki a vendégeket;
  • folytatják a közösségi terek, így a lobbyk, mosdók, termek rendszeres takarítását, fertőtlenítését és a mozik területére kézfertőtlenítőt helyeznek ki;
  • a Cinema City Aréna VIP-ban az önkiszolgálás helyett munkatársaik szolgálják majd fel a már megszokott ételkínálatot.
Persze azt is megértjük, ha valaki inkább a művészmozikra esküszik: ők ebben a cikkben találják meg a számukra megfelelő filmeket.
A figyelmetekbe ajánljuk