Oldboy filmjelenet
Fotó: Profimedia

A filmtörténelem 5 legkínosabb szerelmes jelenete

A moziba járás általában az egész család számára szórakoztató esemény. Ez az a tevékenység, ami általában bármikor és szinte bárkivel jó program lehet.


Persze vannak kivételek. Egy szerelmi jelenet például többféle okból is kínos lehet, attól függően kivel nézed a filmet. Anya, apa és nagymama ül melletted? Azt se akarod, hogy két szereplő túl sokáig csókolózzon, nemhogy teljes erőbedobással egymásnak essenek. De vannak olyan szerelmes jelenetek, amelyek önmagukban is olyan kínosak, hogy egyedül se szívesen nézed végig őket. Íme egy lista azokról a túlfűtött képkockákról, amelyeket lehet, hogy jobb lett volna inkább nem látni.

Ez is érdekelhet: Valami kis szerelem: gimis filmek a 80-as években

​1. Amerikai szépség − a lányod barátja sosincs rendben

Annak ellenére, hogy az Amerikai szépség kétségtelenül nagyszerű film, tele fantasztikus alakításokkal, ez nem változtat azon a tényen, hogy az egyik történetszálban egy apa a tinédzser lánya barátnője után áhítozik. Amikor Kevin Spacey és Mena Suvari végül megkapják a szerelmi jelenetet, Mena sebezhetőségének bemutatása rávilágít, mennyire helytelen volt az egész dolog a kezdetektől fogva. Spacey kéjes fantáziái a nővel kapcsolatban általában komédiának vannak beállítva, így amikor végre megtörténik a valódi találkozásuk, az egy igazi „kérlek, mondd, hogy ez most nem történik meg" pillanat.

​2. Oldboy − apuci lánya

Park Chan-wook író-rendező 2003-as fordulatos akciódrámája, az Oldboy számos díjat nyert, köztük egy Aranypálmát is Cannes-ban. A kiszámíthatatlan cselekményű filmben van egy szerelmi jelenet, amely a rejtélyek feloldása után válik zavaróvá. Oh Dae-su-t (Choi Min-sik) egy éjszaka letartóztatják nyilvános részegségért, így nem ér oda kislánya születésnapjára. Ezt követően elrabolják és 15 évre elszigetelik egy hotelszobában. Amikor végre kiszabadul, betéved egy sushi étterembe, és kapcsolatot kezd a fiatal séffel, Mi-dóval (Kang Hye-jung), és feladja a lánya megtalálását. Hamarosan azonban fogvatartója, Lee Woo-jin ultimátumot ad neki: ha öt napon belül kitalálja fogva tartásának okát, megöli magát, ha nem, megöli Mi-dót. Emlékszel a rég elveszett lányra? Na ő Mi-do.

Ha tovább olvasnál: Íme, néhány Oscar-díjas romantikus film a tavaszi estékre

​3. Utolsó tangó Párizsban − zavaró és érzéketlen

A legtöbb filmes szerelmi jelenetben a színészek megjátsszák magukat, de az 1972-es Utolsó tangó Párizsban című filmben a nézők inkább egy támadásnak lehettek tanúi. Ez a szexszel teli dráma büszkélkedhet egy hírhedt jelenettel, amelyben Marlon Brando karaktere egy rúd vajat használ síkosítóként, mielőtt Maria Schneider karakterével közösülne. Ahogy azt már sejteni lehetett, Schneider nem erre vállalkozott. Persze, a jelenet benne volt a forgatókönyvben, de a vaj hozzáadása az utolsó pillanatban merült fel Bertolucciban, aki úgy gondolta, hogy ezzel a karakter megalázását fokozhatja. Schneider 2007-ben azt mondta, hogy a jelenet forgatása során „megalázva" és „egy kicsit megerőszakolva” érezte magát, mind Marlon, mind Bertolucci által.

​4. Alkonyat: Hajnalhasadás - 1. rész − túl kemény a forgatáshoz

A könyv egyik előnye a filmmel szemben, hogy a jelenetek életre keltésének felelőssége az olvasóra hárul. A szerzők annyi részletet írnak le, amennyit akarnak, és ha csak egy érzést vagy egy érzelmet közvetítenek, az is teljesíti a küldetést. Egy filmrendezőnek ezzel szemben valósághűen kell bemutatnia a dolgokat. A Hajnalhasadás esetében a filmkészítők bajba kerültek a régóta várt szexuális együttlét pillanatával Bella (Kristen Stewart) és Edward (Robert Pattinson) között. Stephenie Meyer a regényben lefektette, hogy a szexjelenet „transzcendentális élmény, jobb mint amit valaha is el tudtál képzelni", aminek hatására a frusztrált Stewart meg is kérdezte: „Hogyan tudunk ennek megfelelni?”. A színésznő később „gyötrelemként" írta le a jelenet forgatását, annak ellenére, hogy akkoriban Pattinsonnal a való életben is egy párt alkottak.

​5. Avatar – a kék szerelem

James CameronAvatar című CG-világa annyira más, annyira idegen, hogy még a testi intimitás aktusa is látványos lett. Persze ez nem biztos, hogy olyasvalami volt, amit bárki is látni akart. A lényeg a következő: a Pandora bolygón a szeretkezés alapvetően csak úgy megy, mint a karikacsapás. Na'vi avatárjának köszönhetően az emberi tengerészgyalogos Jake Sully (Sam Worthington) meg tudja közelíteni a valódi na'vi nőt, Neytirit (Zoe Saldana). Az intimitáshoz össze kell kötniük a fonatuk végén lévő indákat. És ne feledjük, hogy mindez egy lila medúzaerdőben zajlik.

Forrás: Looper


A figyelmetekbe ajánljuk