Szerelmesnek lenni régen és most: íme, a legjobb tinifilmek!

Mi a különbség a 80-as évek tinijei és a 21. század fiataljai között? Sok minden változott, de egy valami biztosan megmaradt: a kamaszok nagyon szerelmesek. A két korszakból gyűjtöttünk össze (nem csak) tiniknek szóló filmeket.


Valami kis szerelem (1987)

Mary Stuart Masterson rövidhajú frizurával és fiús megjelenésével ábrándozik legjobb barátja, a vakítóan kékszemű Eric Stoltz után. Ez a gimis film az örök témát dolgozza fel: hogyan lehet barátságból valami kis szerelem?

Sierra Burgess egy lúzer (2018)

A 21. században a telefonok okosabbak, a ruhák divatosabbak, a frizurák is sokat változtak... De van, ami sosem változik: az első gimis szerelem. Sierra egy önbizalomhiánnyal küzdő lány, aki természetesen beleszeret az egyik leghelyesebb fiúba a gimiből. És hogy mi lesz ennek a vége? Járjatok utána!

Tizenhat szál gyertya (1984)

A 16. születésnapját minden tinédzser nagyon várja. Sam Baker teljes családja azonban annyira elfoglalt a nővére esküvőjével, hogy teljesen elfelejtik a nagy napot.

A fiúknak, akit valaha szerettem (2018)

Mindenki legalább egyszer az életében írt szerelmes levelet. Ami régen papíron történt, most emailben megy, és ezzel nem is lenne semmi gond – kivétel akkor, ha nem akartad végül elküldeni. A figyelmesek több utalást is találhatnak a 80-as évek tinifilmjeire: a Tizenhat szál gyertya is felbukkan említésként.

Álmodj rózsaszínt (1986)

Sokak nagy kedvence, az Álmodj rózsaszínt: a Molly Ringwald, Andrew MccCarthy, James Spader és Jon Cryer főszereplésével készült vígjáték az egyik legsikeresebb tinifilm volt a 80-as években. Nemcsak a történet és az elképesztő ruhák okozhatták a népszerűséget, a film zenéje is hatalmas siker lett.

Én még sosem... (2020)

A kakukktojás a listában az idén első évadánál tartó Én még sosem..., hiszen itt nem filmről, hanem egy sorozatról van szó. Vannak azonban dolgok, amik nem változtak: még mindig tizenévesek állnak a középpontban, még mindig nem találják a helyünket a suliban, és még mindig nagyon szerelmesek egy (?) fiúba. Az Álmodj rószaszínt filmhez hasonlóan nagyon jó a soundtrack, és milyen meglepő, néhány szám a 80-as éveket idézi.

A figyelmetekbe ajánljuk