Valós halál
Netflix

6 sorozat, ami minden Black Mirror-rajongót a képernyő elé szegez!

Kis túlzással a Black Mirror vadiúj évadáról szól most minden, a legtöbb rajongó pedig szinte azonnal végigpörgette a nemrég megjelent epizódokat. Amennyiben te is közéjük tartozol, és most égető hiányérzeted van, ne aggódj, van megoldás! Az alábbi cikkben 6 olyan sorozatot gyűjtöttünk össze, ami garantáltan a képernyő elé szegez, ha imádod a Black Mirrort!


Love Death & Robots

A Love Death & Robots minden epizódja egy-egy rövid animációs történetet mutat be, ráadásul a sorozat alkotói nemcsak egy, hanem több filmes műfajt is érintenek. A széria során nemcsak az előbb említett stílusok, hanem a rendezők is váltakoznak, ezáltal – a Black Mirrorhoz hasonlóan – minden epizódnak van egy sajátos, egyedi hangvétele.

Ugyan a képi világ, a hangulat, és a felépítés terén a két széria közt számos hasonlóságot lehet felfedezni, azonban a központi téma mégis más: a Love Death & Robots ugyanis sokkal inkább a jelen kérdéseire és problémáira fókuszál, míg a Black Mirror elsősorban az emberiség jövőjének sötét tükrét tárja elénk.

Valós halál

A Netflix sorozata egy érdekes, mégis hátborzongató jövőképet tár elénk, amelyben az emberek tudatát már digitalizálták, és a lelkeket probléma nélkül fel lehet tölteni különböző testekbe.

Ebben az erőszakkal és konfliktussal teli 23. században kell valahogy boldogulnia a sztori főhősének Takeshi Kovacsnak, aki az új világrend ellen küzdő lázadócsoport egyik tagja volt, de a csapat szétverése után fogságba esett, ám egy gyilkossági ügy megoldásáért cserébe kapott egy második esélyt.

Azonban ahogy halad előre a történet, Kovacs fokozatosan visszanyeri a memóriáját, és szembesül a múltjával.

Ez is érdekelhet: 4 júniusban érkező Netflix-sorozat, amit kár lenne kihagyni!

3%

A 3% című brazil sorozat egy totalitárius kormány uralkodása idején játszódik, amelyben a 20 éveseknek egyetlen esélyük van arra, hogy megmeneküljenek a szegénység elől, és egy paradicsomi szigeten éljenek a gazdagok és boldogok között.

Ehhez azonban végig kell menniük a „Folyamat" nevű tesztsorozaton, amelynek célja, hogy felmérjék a jelölt értékeit.

A tesztek az egyszerű interjútól kezdve, a hamisított bűnügyi helyszínek megoldásán át, a gáz okozta hallucinációk megfejtéséig terjednek.

A mániákus

Az Emma Stone és Jonah Hill nevével fémjelzett széria Annie Landsberg és Owen Milgrim történetét mutatja be, akik részt vesznek egy gyógyszeripari kísérletben.

A tudósok azt állítják, hogy ez az új készítmény lényegében bármilyen mentális problémát képes leküzdeni, a két főszereplő pedig belemegy a játékba.

A kísérlet hatásai egy idő után felszínre törnek, és komoly hatással vannak a tesztalanyok viselkedésére és döntéshozatali képességeire.

A program azonban kudarcot vall, Landsberg és Milgrim is maradandó agykárosodást szenvednek: Owen skizofréniával küzd, Annie pedig céltalanul éli az életét. Egy azonban közös bennünk: sehogy sem találják a helyüket a világban és a társadalomban.

Átutazók

Ez a nagysikerű széria egy olyan csapatot mutat be, akik képesek a tudatukat a jövőből visszaküldeni a jelenbe, hogy megakadályozzák az emberiség kihalását.

Van azonban segítségük is, ugyanis a küldetésüket a jövő idővonalát figyelő mesterséges intelligencia egyengeti.

A távolról érkezett embereknek azonban meg kell tanulniuk kiigazodni a 21. század nehézségein, ami közel sem olyan könnyű, mint azt elsőre gondolták, sőt ez a probléma akkora gondot okoz, hogy a legfőbb küldetést is veszélybe sodorhatja!

Alice Határországban

Ez a Squid Game-szerű japán Netflix-sorozat egy videojáték-rajongó és két barátjának történetét követi végig, akik rejtélyes módon egy párhuzamos Tokióban találják magukat, ahol a túlélés érdekében különböző játékokat kell játszaniuk.

Ezek azonban nem hétköznapi játékok, hanem szó szerint vérre mennek, hiszen a megmérettetések fordulói az ellenfél haláláig tartanak.

A végén pedig csak az térhet vissza a hétköznapi életébe, aki megnyeri az utolsó kört, és életben marad. A széria azért is számít rendkívül különlegesnek, mert egy brutális játékot tár elénk, ami egy nagy adag társadalomkritikával is nyakon van öntve.

Forrás: Collider

A figyelmetekbe ajánljuk