Fotó egy galaxisról

Utópiák és disztópiák vagy űrutazás – ez jellemzi mostanában leginkább a sci-fiket, amikből sorra készülnek a jobbnál jobb verziók. A Netflix műsorkínálatában ráadásul egyre több nagysikerű, ebben a stílusban készült produkciót találunk. De hogy pontosan melyek ezek? Mutatjuk!A potyautas

Három asztronauta épp a Mars felé igyekszik, amikor rájönnek, van velük egy negyedik utas is. Ha ez önmagában nem lenne elég ijesztő, a véletlenül az űrhajón rekedt utazó még az egyik létfenntartó berendezést is megrongálta, így a legénység versenyt fut az idővel, hogy túléljék az utazást. A kifejezetten Netflixre gyártott Joe Penna rendezésű film főszereplői között megtaláljuk Toni Collette-et, Daniel Dea Kimet, Shamier Andersont, valamint Anna Kendricket.

Utazók

Mit tennél akkor, ha éppen uton lennél egy teljesen másik galaxis élhető bolygójára, ám a 120 éves hibernálás negyedénél egyszer csak felébrednél? Ja, persze azt sem szabad elfelejteni, hogy te vagy az egyetlen utas, aki így járt, a visszaalvásra pedig nincs lehetőséged. Ezzel a felütéssel kezdődik Morten TyldumUtazók című filmje, melyben a Chris Pratt által megformált Jim Prestonnak úgy tűnik, nincs más választása, mint elfogadni a tényt, hogy magányosan fog meghalni a következő 90 évben. Társat kap azonban Aurora Lane (Jennifer Lawrence) személyében – bár nem csak úgy a semmiből történik meg.

Az Utazók sci-fibe ültetett romantikus film, mely a megbocsátás erejére tanít meg bennünket.

Gravitáció

Matematikusként az ember nem feltétlenül vágyik az űrbe, ha viszont már így alakult, akkor minimum ne kelljen az életéért küzdeni, miközben a galaxisban sodródik segítség nélkül. Nagyjából így lehetne körülírni a Gravitáció legfőbb karakterének, a Sandra Bullock által megformált Ryan Stone tortúráját. A film egyértelmű üzenete, hogy a legutolsó pillanatban sem érdemes feladni a harcot, hiszen még az is lehet, hogy győzünk saját sorsunk felett.

Awake

Megvan az az érzés, amikor a szokásos 8 helyett csak 6, esetleg 5 órát tudsz aludni? Ugye, milyen szörnyű tud lenni a nap?

Képzeld akkor el, hogy egy megmagyarázhatatlan esemény miatt soha többet nem vagy képes elaludni, sőt, nem csak te, de gyakorlatilag senki más.

Pszichológiai problémák, hallucináció, végül pedig halál vár mindenkire. Lehet, hogy van azonban megoldás. Erre próbál rájönni a film főszereplője, Jill, akit Gina Rodriguez formál meg.

Csillagok között

Kezdünk kifogyni a Föld energiaforrásaiból, az emberiség pedig kezdi felélni minden tartalékát. Fajunknak két lehetősége van: elfogadjuk, hogy elért minket a vég, vagy megpróbálunk találni egy élhető bolygót. Utóbbira esett a választás, így egy csapat tudós elindul, hogy egyenesen berepüljenek egy féreglyuk közepébe, megcélozva ezzel egy teljesen másik galaxist.

A Csillagok között legnagyobb kérdése, hogy van-e az emberiségnek egyáltalán jövője a Földön kívül.

A film főszereplői között megtaláljuk Michael Caine-t, Jessica Chastaint, Anne Hathaway-rt valamint Matthew McConaughey-t.

A figyelmetekbe ajánljuk