Kopogás a kunyhóban plakát kép (2023)
Fotó: Profimédia

​5 horrorfilm, ami kihagyhatatlan a rettegés szerelmeseinek 2023-ban

2022-nek hamarosan vége – ez az az időszak, amikor értékeljük az elmúlt hónapokat, de kicsit előre is tekintünk. 2023 kétségtelenül egy újabb sikeres év lesz a horror számára.



Nehéz lesz felülmúlni a 2022-es évet, amelyben egy franchise véget ért (Halloween), egy másik pedig épphogy újraindult (Sikoly). Az olyan filmek, mint a Mosolyogj, Fekete telefon és a Nem rengeteg pénzt hoztak a kasszára – ezek után meri bárki is azt mondani, hogy a horror halott? Az alábbiakban összegyűjtöttük a jövő év legjobban várt horrorfilmjeit. Ez nem egy végleges lista, de ezek azok a filmek, amelyeket biztosan nem érdemes kihagyni 2023-ban.

Ez is érdekelhet: Micimackó elvadul - sorozatgyilkos horrort csináltak a klasszikus gyerekmeséből

​1. Kokainmedve

Maga a cím olyan mocskos '80-as évekbeli filmekre emlékeztet, mint a Tekés csajok pokoli bulija és a Gyilkos bohócok az űrből. És a trailer nem okoz csalódást. Egy kokainszállítmányt ledobnak egy repülőgépről, egy medve megeszi, és drogos gyilkosságokba kezd.

A Kokainmedve valós eseményeken alapul: egy drogcsempész kilónyi kokaint dobott ki egy repülőgépből, amit egy medve megevett, és meghalt. Ott nem volt ámokfutás, nem voltak holttestek, de épp elég furcsa eset ahhoz, hogy sötét vígjáték legyen belőle. A trailer alapján az író, Jimmy Warden író ügyesen hozza egyensúlyba a humort a csonkítás és más erőszakos cselekmények hátborzongató ábrázolásával. Elizabeth Banks rendezővel az élen nagy a nyomás, hogy teljesítsen, különösen a legutóbbi két rendezése, a Tökéletes hang 2 és a Charlie angyalai után.

​2. M3GAN

M3GAN-t a robotikus Gemma (Allison Williams) programozta be, hogy a végsőkig a legjobb barátod legyen. Miután unokahúga, Cady (Violet McGraw) árvaságra jut, Gemma átveszi a szülői feladatokat, és úgy dönt, hogy legújabb teremtményét Cady-n teszteli. Ahogy a trailer is sugallja, a két lány között azonnal barátság szövődik.

M3GAN és Cady mindent együtt csinálnak: együtt lógnak, játszanak és táncolnak. De a dolgok elkerülhetetlenül elszabadulnak. M3GAN nem hagyja, hogy bárki a barátságuk útjába álljon, és ehhez még gyilkossághoz is hajlandó folyamodni. Ha a Black Mirror megtanított valamit a nézőknek, akkor az az, hogy jobb, ha nem játszunk istent − az csak pusztuláshoz vezet.

Ha tovább olvasnál: Guillermo del Toro új horrorsorozata nem menti meg a Netflixet, de nem is ront rajta

​4. Micimackó: vér és méz

Rhys Frake-Waterfield író-rendező célja, hogy tönkretegye gyerekkorunk hősét. Csak idő kérdése volt, hogy Micimackó mikor kapjon egy új feldolgozást, a legtöbb embernek azonban nem volt mersze sorozatgyilkossá változtatni a szeretett karaktert. A trailer alapján a Vér és méz a '80-as évek olyan kultikus klasszikusainak nyomdokaiba lép, mint a Pokol fogadó és az Anyák napja.

A történet szerint Róbert Gida elmegy főiskolára, és otthagyja a barátait. Micimackó és Malacka pedig elvadulnak, visszatérve állati gyökereikhez. Gyilkos ámokfutásba kezdenek, hogy megtalálják Róbert Gidát és bosszút álljanak.

​5. Kopogás a kunyhóban

M. Night Shyamalan kapta a feladatot, hogy vászonra vigye Paul Tremblay 2018-as regényét, A kunyhó a világ végént. A Jelektől kezdve A látogatáson át a Széttörvéig példamutató munkásságáról ismert Shyamalan rendkívül hatásos módon épít világot.

A történet egy fiatal meleg párt, Ericet (Ben Aldridge) és Andrew-t (Jonathan Groff), valamint lányukat, Wen-t (Kristen Cui) követi egy erdei kiruccanáson. A félreeső helyszín bővelkedik lehetőségekben, a legtöbb faházas-erdei filmre jellemzően. Négy betolakodó betör a faházukba, és egyikük elárulja látogatásuk okát: meg akarják akadályozni az apokalipszist. A Kopogás a kunyhóban 2023 egyik legjobban várt filmje. Az egyik filmplakáton Wen egy pitypangmezőn látható, a következő felirattal: „Mentsd meg a családod vagy mentsd meg az emberiséget. Döntsd el, mit választasz."

​3. Skinamarink

Kyle Edward Ball író-rendező egy rémálomszerű poklokon kalauzol végig a hamarosan megjelenő Skinamarink című filmjével, amelyben a nézők kénytelenek újraélni a gyerekkorukat. A trailer a boszorkányos óra minden félelmét és rettegését felidézi szemcsés kameramunkával és szuggesztív képekkel. Ha félsz a sötétségtől és izgalomra vágysz, ez a film be fog találni.

Két gyerek arra ébred, hogy az apjuk eltűnt, de ami még ijesztőbb, hogy az összes ablak és ajtó is eltűnt. Csapdába estek, és nem csak a koromsötét sötétség az egyetlen rémisztő dolog. Egy lény leselkedik az árnyékban. „Gyertek fel" − suttogja egy nyugtalanító hang. A film az érzésekre, az érzelmekre és a figyelemre támaszkodik. Állítólag teljesen hang nélkül forgatták, és a színészek utólag mentek be, hogy ADR segítségével rögzítsék őket.

Forrás: Slashfilm


A figyelmetekbe ajánljuk