Koreai drámák, amelyeket most megtekinthetsz a Netflixen

A Squid Game óriási sikerén felbuzdulva, te is kedvet kaptál a koreai filmekhez és sorozatokhoz?


A koreai televíziós drámák, bár nem rendelkeznek akkora kritikai befolyással, mint az ország filmes produkciói, a kulturális szövet nélkülözhetetlen részét képezik, és a legjobbak közül több is megtalálható a Netflixen. Az alábbiakban bemutatjuk a streamingszolgáltatón is megtekinthető legszórakoztatóbb K-drámákat, a bájos és romantikus történeteken keresztül a thrillereken át a lenyűgöző korszakos darabokig. Íme!

Hometown Cha-Cha-Cha ( Tengerparti szerelem)

Ez a bájos romantikus történet egy nagyvárosi fogorvosnő (Shin Min-a) életét követi végig, akit kirúgnak a rendelőjéből, és úgy dönt, hogy egy tengerparti kisvárosban kezdi újra az életet. Miközben beilleszkedik az új, ám határozottan kevésbé csillogó életébe, megismerkedik egy jóképű ezermesterrel (Kim Seon-ho).

Extracurricular (Tanórákon kívüli foglalkozás)A körülötte lévők számára a gimnazista Oh Ji-soo (Kim Dong-hee) csak egy újabb tipikus agyafúrt okostojás, olyannyira, hogy még a tanácsadója is azt javasolja neki, hogy tanuljon kevesebbet, és koncentráljon inkább a szociális életére. Ám azt nem sokan tudják, hogy a fiú az iskolai órákon kívül egy illegális prostitúciós vállalkozás biztonsági szolgálatát vezeti, hogy elég pénzt keressen a jövőjéhez. Amikor egy osztálytársa rájön a titkára, és be akar szállni az üzletbe, a dolgok sokkal bonyolultabbá – és veszélyesebbé – válnak.

Itaewon Class (Bosszúra éhesen)

Ez a sorozat Park Sae-roy (Pak Szodzsun) történetét meséli el, aki éttermet nyit Itaewonban, miután néhány évet börtönben kellett töltenie, mert megverte Jang Geun-wont (An Bohjon), a nagyságos Jangga Group fiát és örökösét. Kettejüknek kemény múltja van, és most, újrakezdve az életet, Park Sae-roy nem csak franchise-ba akarja adni DanBam nevű éttermét, hanem bosszút is szeretne állni. Míg a két férfi hatalmi harcot vív egymással, a sors nem várt fordulatokkal „kedveskedik" nekik.

Mr. Sunshine 

E történelmi dráma a Csoszon-korszak végén játszódik, Korea utolsó dinasztiájában, mielőtt Japán az 1900-as évek elején annektálta az országot. Lee Byung-hun játssza Eugene Choi amerikai tengerészgyalogost, aki visszatér szülőföldjére, és beleszeret Go Ae-shinbe (Kim Tae-ri), egy nemesasszonyba, aki titokban az Igazságos Hadseregben dolgozik, egy koreai függetlenségért küzdő milíciában. A Mr. Sunshine-ban minden megvan, ami egy nagyszerű K-drámához kell: szerelmi háromszög, történelem és akció. Mindezek mellett pedig egy operatőri, gyönyörű óda Koreához

+ Squid Game, ha esetleg még nem ismered

A történet az egyik főszereplő, Seong Gi-hun (Lee Jung-jae) életének ismertetésével kezdődik. A férfi sofőrként dolgozik és súlyos szerencsejáték-függő, aki a betegeskedő édesanyjával él, és minden erejével azért küzd, hogy anyagilag támogatni tudja a lányát. De sehogy sem jön össze neki. Egy nap azonban egy titokzatos illető felajánlja neki, hogy játsszon egyszerűnek, már-már bugyutának vélt gyerekkori játékokat és fogadjanak. Aki nyer az busás pénzjutalomban részesül. Persze a későbbieknek kiderül, hogy ez az ajánlat, több mint 450 másik kétségbeesett embernek is szólt, akiket hasonló módszerekkel csalogattak be egy brutális élet-halál versenybe, ahol 45,6 milliárd koreai von, azaz körülbelül 12 milliárd forint a tét.

A figyelmetekbe ajánljuk