A Menendez-testvérpár
Fotó: Getty Images

Sokak szerint nem előre megfontolt szándékkal gyilkoltak a fivérek

Elképesztő fordulat: 34 év után szabadulhatnak a Menendez testvérek

Az elmúlt hetekben a Netflix legújabb sorozata miatt kapta fel a nyilvánosság újra a Menendez-testvérek felkavaró és cseppet sem hétköznapi ügyét. A két testvér immár 34 éve ül a rácsok mögött, de a hírek szerint könnyen lehet, hogy hamarosan szabadlábra helyezik őket.


A Menendez testvérek története egyszerre érdekfeszítő, felfoghatatlan és szörnyű, így nem csoda, hogy Ryan Murphy-t is arra inspirálta, hogy egy sorozatban mutassa be Lyle és Erik esetét. A fivérek 1989-ben kegyetlenül végeztek a szüleikkel, egészen pontosan fejbelőtték José és Mary Louise Menendezt. A bírósági kihallgatások során aztán a testvérek – akiket nyereségvágyból elkövetett, előre megfontolt emberöléssel vádoltak – azt állították, hogy valójában önvédelemből öltek.

Lyle és Erik az elmondásuk szerint ugyanis éveken át szexuális abúzust voltak kénytelenek elszenvedni a szüleik által, ám az ítéleten ez sem változatott: a két férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték és immár 34 éve raboskodnak.

Ez is érdekelhet! 4 megoldatlan bűnügyi eset, ami kifogott még az FBI-on is

Csakhogy a Tribune szerint egy váratlan fordulat állt be a testvérek ügyének felülvizsgálatában, ami akár azt is eredményezheti, hogy hamarosan szabadlábra helyezik őket.

Lyle \u00e9s Erik Menendez

A Los Angeles-i főügyész felülvizsgálatot rendelt el a testvérpár ügyében

Fotó: Getty Images

A portál információi szerint ugyanis Lyle és Erik nagynénje, Joan VanderMolen azt közölte, hogy a Los Angeles-i kerületi ügyész, George Gascón bekérette őt egy elbeszélgetésre és bejelentette, hogy felül fogják vizsgálni a testvérek nagy port kavart ügyét.

Ezt is olvasd el! Miért indították újra a Tupac halálával kapcsolatos nyomozást?

Az utóbbi időben ugyanis – a sorozatnak köszönhetően – egyre többen és egyre hangosabban követelik azt, hogy igazságot szolgáltassanak a testvérpárnak. Azt ugyan senki nem vonja kérdőre, hogy ők követték el a gyilkosságot, de a legtöbben nem értenek egyet az előre kitervelt, szándékos emberölés vádjával.

A leghíresebb személy, aki kinyilvánította a véleményét az ügyben Kim Kardashian volt, aki szintén a felülvizsgálatot javasolja.

A portál szerint abban az esetben, ha a kerületi ügyész egy új eljárást kezdeményez, amiben a testvérpárt nem előre megfontolt, szándékos gyilkosság vádjával állítják a bíróság elé, könnyen lehet, hogy hamarosan akár ki is szabadulhatnak. Ebben az esetben ugyanis a Menendez testvéreknek már csak hirtelen felindulásból elkövetett gyilkosság vádja miatt kell felelniük, amiért nem jár életfogytiglani börtönbüntetés.

A figyelmetekbe ajánljuk