Taron Egerton
Fotó: IMDb

4 kiváló true crime-sorozat, ha imádtad a Netflix Menendez-sztoriját

Nemrég jelent meg Alejandro Hartmann The Menendez Brothers című dokumentumfilmje a Netflixen. Ha érdekesnek találtad a szüleit meggyilkoló testvérpár hátborzongató valódi történetét, most mutatunk 4 izgalmas sorozatot, ami hasonló vonalon mozog.


​1. American Crime Story

Korunk egyik legnépszerűbb true crime-sorozata kétségkívül az American Crime Story, amelynek minden évada más-más valódi, Amerikában elkövetett bűntényt dolgoz fel. A legnagyobb visszhangot talán a 2016-os első szezon váltotta ki, amely OJ Simpson 1994-95-ös gyilkossági tárgyalását mutatja be új szemszögből.

A második évad Gianni Versace meggyilkolásáról, a harmadik a Monica Lewinsky-afférról, a jövőre érkező negyedik etap pedig Steve Rubell és Ian Schrager adócsalásos ügyéről szól.

​2. Fekete madár

Az igaz történeten alapuló, Taron Egerton főszereplésével készült 2022-es minisorozat James Keene-ről szól, aki, miután tíz év börtönre ítélik, alkut köt az FBI-al. Feladata, hogy összebarátkozzon egy vélt sorozatgyilkossal, Larry Hall-lal (Paul Walter Hauser), és valahogy kihúzzon belőle egy vallomást.

Az Apple TV+ saját gyártású sorozata tele van erős színészi játékokkal, a történet pedig hihetetlenül pörgős – sokak szerint a True Detectivemára klasszikus első évada óta nem jelent meg hasonló alkotás.

​3. Hihetetlen

A 2019-es Netflix-minisorozat Marie Adler (Kaitlyn Dever) igaz történetét meséli el. Marie nemi erőszak áldozata lesz, de rendőri nyomásra vissza kell vonnia vallomását. Amikor azonban Karen Duvall (Merritt Wever) és Grace Rasmussen (Toni Collette) nyomozók több államban is hasonló esetekkel találkoznak, hamar kiderül: hamis vallomás helyett az igazságszolgáltatás súlyos hibáiról van szó.

​4. A híd alatt

A Hulu idei minisorozata a tizennégy évesen eltűnt Reena Virk (Vritika Gupta) igaz történetét dolgozza fel. A lány barátaihoz indult, de soha nem tért haza, így a fiatal társaságot vádolják meg a gyilkossággal. Az izgalmas sorozat bemutatja a barátnak hitt tinédzserek valódi arcát, és egy helyi rendőr (Lily Gladstone) szemszögéből sokkoló tényeket tár fel a valószínűtlen gyilkosról.

A figyelmetekbe ajánljuk