Jelenet a Trónok harcából
IMDb

A Trónok harca az egyik csúcstartó a legnézettebb sorozatok listáján

Megmutatjuk minden idők legnézettebb sorozatait!

A sorozatok korát éljük, ahol szinte naponta bukkannak fel újabb és újabb szériák a különböző streaming-szolgáltatók kínálatában. Legyen szó a Trónok harcáról, az Agymenőkről vagy a Jóbarátokról, esetleg az olyan klasszikusokról, mint a Dallas vagy a Seinfeld, mindegyiknek milliós rajongótábora van világszerte. De vajon melyik szériát nézik a legtöbben? Ennek jártunk utána.

Lehetetlen feladatra vállalkozik az, aki szeretné pontosan meghatározni, hogy melyek minden idők legnézettebb sorozatai, ennek megállapítását ugyanis több tényező is hátráltatja. Nem lehet tudni, hogy mekkora számban töltötték le az adott sorozatokat különböző torrent-oldalakról, és a számításban az sem mindegy, hogy egy-egy rész, egy évad, vagy az összes évad összesített nézőszámát vesszük alapul.

Mi most a teljesség igénye nélkül, a nyilvánosan elérhető adatok alapján állítottuk össze a listánkat, figyelembe véve az egyes részek és az évadok összességének nézőszámát.

Jóbarátok

Az immár harminc éve bemutatott sorozat a kilencvenes évek egyik zászlóshajójának számított a televíziózásban, és a mai napig elképesztően nagy népszerűségnek örvend.

A Jóbarátok különlegessége, hogy a nyolc közül egyetlen évadának sem volt átlagosan 20 milliónál kevesebb nézője Amerikában.

A nyolcadik évad utolsó epizódja pedig 52,5 millió nézőt ültetett a képernyők elé az Egyesült Államokban, ezzel minden idők ötödik legnézettebb epizódjának számít.

Érdekesség egyébként, hogy ennek a résznek a nézettségét a 2000 és 2010 közötti televíziózásban senkinek nem sikerült elérnie.

Seinfeld

A hazánkban talán kevésbé ismert amerikai sitcom 1989. júliusában indult világhódító útjára az amerikai NBC csatornán. A New Yorkban játszódó széria főszereplője és a sorozat címadója is Jerry Seinfeld, aki a nyüzsgő városban próbálja megtalálni az egyensúlyt a munka, a szerelem és az életre szóló barátságok háromszögében.

A sorozat az Egyesült Államokban lett igazán népszerű, bár az angolszász országokban is kifejezetten sok nézőt vonzott.

A széria fináléja, ami kétrészesre sikeredett, összesen 76,3 millió embert ültetett a képernyők elé.

Ez is érdekelhet!5 ígéretes új sorozat, amelyekért megéri várni az ősz hátralévő részét

Office

A fanyar humorral és elképesztően vicces párbeszédekkel tűzdelt sorozat sikerében a kezdetekben a készítők sem hittek túlságosan, így lehetett, hogy az első évadban mindössze hat részt tűztek műsorra. A későbbi évadok aztán – miután a nézettség remekül alakult – már legalább 17-18 részből álltak.

A sorozatot 2005-ben mutatták be, de az igazi sikereit a 2020-as évekre érte el. Ekkor ugyanis – a Variety információi szerint – a streaming-szolgáltatókon

összesen 58 milliárd (!) percet játszottak le a szériából a nézők.

A Simpson család

Több szempontból is kilóg a sorból az animációs sorozat, aminek jelenleg az összes évada a Disney+ felületén tekinthető meg. A streaming-szolgáltató kínálata közül egyébként a Screenrant információ szerint messze ez a sorozat a legnézettebb, olyanokat utasítva maga mögé, mint a Loki, vagy a WandaVision.

Ezt is olvasd el! Minden, amit tudni lehet a Breaking Bad alkotóinak következő sorozatáról

A különös család életét bemutató animációs széria a fénykorában 18-19 millió embert ültetett a képernyők elé, de a mai napig 2-3 millióan néznek meg egy-egy epizódot. A Simpson-család már csak azért is különlegesnek számít, mert immár harmincöt éve szórakoztatja a közönséget: az első epizódot 1989. december 17-én vetítették le, a 36. évad első része pedig néhány napja debütált.

Trónok harca

A legendás történet már az első évadával milliókat szólított meg, de az igazi érdekesség az utolsó, nyolcadik évad során történt. Ekkor ugyanis rengetegen fejezték ki a nemtetszésüket a szériával kapcsolatban, ennek ellenére mégis egyre többen kezdték el nézni.

Egészen pontosan az évadnyitó epizódot 17,4 millióan nézték az HBO különböző felületein, az évadzáróra pedig még ennél is többen, 19,3 millióan voltak kíváncsiak.

Az HBO történetében ez egy hatalmas mérföldkövet jelentett, ugyanis a Maffiózók 2004-es bemutatása óta egyik szériának sem sikerült ekkora számokat produkálnia.


A figyelmetekbe ajánljuk