Cate Blanchett a Disclaimerben
Fotó: IMDb

5 ígéretes új sorozat, amelyekért megéri várni az ősz hátralévő részét

Ajánlónkban 5 teljesen új, kihagyhatatlannak ígérkező sorozatot mutatunk be, amelyek októberben vagy novemberben érkeznek valamelyik streaming-platformra.


​1. Disclaimer (Apple TV+, október 11.)

Néhány kisebb szerepen kívül Cate Blanchettet eddig nem igazán láthattuk sorozatokban – egészen mostanáig. A Disclaimer című pszichológiai thrillerben Blanchett egy újságírót alakít, aki rájön, hogy egy új regény cselekményében fontos szerepet játszik, emiatt pedig napvilágot látnak olyan információk, amelyeket minden áron titokban akart tartani.

A hétrészes minisorozat írója és rendezője Alfonso Cuarón (Az ember gyermeke, Gravitáció), Blanchett mellett pedig Sacha Baron Cohen és Kevin Kline is feltűnik majd.

2. ​Before (Apple TV+, október 25.)

A leginkább vígjátékokból ismerős Billy Crystal ezúttal egy sötét pszichothrillerben vállalt főszerepet. Crystal egy Eli nevű gyermekpszichiátert alakít, aki, miután elveszíti feleségét (Judith Light) egy különösen problémás kisfiúval (Jacobi Jupe) kezd dolgozni. Hamar rájön, hogy a gyermeket valamilyen baljós kapcsolat fűzi a múltjához.

A tízrészes sorozat epizódjait négy különböző alkotó rendezi majd, köztük Jet Wilkinson, aki a Netflix sikeres Avatár – Az utolsó léghajlítójából két részt is készített.

Billy Crystal \u00e9s Jacobi Jupe a Before-ban

Billy Crystal és Jacobi Jupe a Before-ban

Fotó: Apple TV+

​3. Say Nothing (FX/Disney+, november 14.)

Az elmúlt időszakban több sorozat is felelevenítette az 1960-as évek végétől egészen 1998-ig tartó észak-írországi zavargások máig fájó emlékét. Amíg viszont az Obamáék által producerelt Bodkin inkább vígjáték volt, addig a Say Nothing egy sötét gyilkossági kriminek ígérkezik.

A történet – amely Patrick Radden Keefe 2019-es regényén alapul – egy egyedülálló anya 1972-es eltűnésével kezdődik, és az azt követő négy évtized történéseit öleli fel. A kilencrészes sorozat főbb szerepeiben Jack Myers és Amy Molloy is feltűnik.

Hazel Doupe \u00e9s Lola Petticrew a Say Nothingban

Hazel Doupe és Lola Petticrew a Say Nothingban

Fotó: FX

4. ​Landman (Paramount+, november 17.)

Taylor Sheridan nem lassít: a Yellowstone, a Tulsa King és a Kingstown polgármesterének megálmodója egy teljesen új sorozattal, a Landmannel tér vissza.

A tízrészes első évad a texasi olajiparról szóló Boomtown című podcast alapján készült, főszereplője pedig Billy Bob Thornton (Pengeélen, Fargo), aki egy olajvállalat válságmenedzserét alakítja. A Sheridan munkásságához méltóan akciódúsnak és elgondolkodtatónak ígérkező történetben Jon Hamm és Demi Moore is feltűnik.

​5. Interior Chinatown (Hulu/Disney+, november 19.)

Charles Yu díjnyertes, 2020-ban megjelent, azonos című regényét végre megfilmesítik, ráadásul maga az író lesz az új sorozat showrunnere. A történet középpontjában Willis Wu (Jimmy O. Yang), egy tévés háttérmunkák között tengődő színész áll, aki egy kínai negyedben elkövetett bűntény szemtanújaként egy csapásra reflektorfénybe kerül. Miközben próbál megbirkózni az újonnan szerzett hírnévvel, magánnyomozást is folytat, végül pedig sötét titkok hálóját tárja fel.

A tíz részt összesen nyolc különböző rendező készíti, akik közül egyértelműen Taika Waititi (Hétköznapi vámpírok, Jojo Nyuszi) a legismertebb név.

Jimmy O. Yang az Interior Chinatownban

Jimmy O. Yang az Interior Chinatownban

Fotó: Hulu

A figyelmetekbe ajánljuk