A Better Call Saul alkotói
Fotó: David Livingston/Getty Images

Minden, amit tudni lehet a Breaking Bad alkotóinak következő sorozatáról

A Breaking Bad showrunnere és a Better Call Saul társalkotója, Vince Gilligan a két sikersorozat lezárása után kijelentette: nem tér vissza többé Walter White és Saul Goodman univerzumába. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne dolgozna együtt régi alkotótársaival és ne forgatna ismerős helyszíneken. Elmondjuk, mi mindent tudunk eddig Gilligan hamarosan érkező új sorozatáról.


A Breaking Badés a Better Call Saulrajongói fellélegezhetnek: az Apple TV+ zöld utat adott egy új, Vince Gilligan által készített sci-fi sorozatnak, amely az előbbiekhez hasonlóan az új-mexikói Albuquerque-ben fog forogni, és amelynek főszereplője nem más, mint a Better Call Saul fő női karakterét, Kim Wexlert játszó Rhea Seehorn lesz.

A sci-fi-vonal, bár első hallásra meglepőnek tűnhet, egyáltalán nem áll távol Gilligantől. Az idén 57 éves showrunner otthonosan mozog a zsánerben, a tévés bűnügyi sci-fik csúcspontjának tartott X-aktákból összesen harminc epizódot írt és kettőt rendezett. Ezek közül az egyiknek köszönhetjük, hogy végül Bryan Cranston lett a Breaking Bad főszereplője – a két sorozat közötti kapcsolatról itt írtunk bővebben.

Gilligannek vitathatatlan szerepe volt az X-akták sikerében – a sorozat részben neki köszönhetően vált kultikussá, és inspirálta például a Lost vagy a Battlestar Galactica elkészülését.

Vince Gilligan

Vince Gilligan

Fotó: Albert L. Ortega/Getty Images

Az új, Apple TV+ által megrendelt sorozat munkacíme Wycaro 339, de ez természetesen még változhat a bemutatóig.

Valószínűleg nem véletlen a ködös cím, Gilligan szemmel láthatóan igyekszik a lehető legkevesebb információt megosztani a projektről. Ennek ellenére az már teljesen biztos, hogy a széria húzóneve Rhea Seehorn, aki a Better Call Saulban hat évadon át alakította Kim Wexlert.

Seehorn a Hollywood Reporternek elmondta: karaktere rendkívül különbözik bármitől, amit eddig csinált, a sorozatnak pedig semmi köze nincs a Breaking Bad világához.

Az is fontos információ, hogy a Wycaro – annak ellenére, hogy nem a Walter White-univerzumban játszódik – Albuquerque-ben készül majd. A város minden bizonnyal a létező legotthonosabb forgatási helyszín Gilligan számára, hiszen a két sikersorozaton összesen több mint tíz éven át dolgozott itt – egyáltalán nem lenne meglepő, ha felbukkanna egy-egy ismerős helyszín.

Albuquerque forgatási helyszínként való használata emellett egy fontos logisztikai döntés is: egész egyszerűen sokkal több tér és idő áll rendelkezésre egy-egy produkció számára, mint Los Angelesben, ráadásul jóval kevesebb pénzért.

Rhea Seehorn a Better Call Saulban

Rhea Seehorn a Better Call Saulban

Fotó: IMDb

Az új projekt sztorijáról és szereplőgárdájáról szinte semmit nem tudunk, egy-két információt viszont megosztott Gilligan a Variety-nek adott interjújában.

A világ nagyon hirtelen megváltozik az első epizódban, és aztán egészen más lesz. És a következmények, amik ezzel járnak, remélhetőleg sok-sok epizódra elegendő drámát szolgáltatnak majd. Nincs bűnözés, és nincs metamfetamin.

Seehornon kívül eddig egyetlen másik szereplő nevét tudjuk: ő Karolina Wydra, akit például A SHIELD ügynökeiből és a True Bloodból ismerhetünk.

A Wycarónak még nincs hivatalos megjelenési dátuma. Bár az intenzív forgatókönyvírási szakasz már 2023-ban elindult, a hollywoodi sztrájksorozat okoz némi csúszást. A forgatás ennek ellenére néhány hónapja elkezdődött, és a tervek szerint még ősszel befejezik.

Seehorn és Gilligan húzóerejében bízva az Apple rögtön két évadot is megrendelt. A sorozat egyik írója Redditen hintette el a hírt, miszerint a második évad forgatása rögtön az elsőé után megkezdődik.

Az biztosnak látszik, hogy a Wycaro valamikor 2025-ben debütál majd a streaming-platformon – kíváncsian várjuk, hogy az alkotógárda meg tudja-e ugrani a Breaking Bad és a Better Call Saul elképesztő színvonalát.

A figyelmetekbe ajánljuk