X-akták
20th Century Fox

Új X-akták sorozat érkezik hamarosan, már a rendező is megvan

Ryan Coogler, a Creed és a Fekete Párduc-filmek rendezője egy legendás franchise adaptációját tervezi megvalósítani.


A Bloody Disgusting vette észre, hogy a CBC On The Coast című műsorának adott interjújában Chris Carter, az X-akták alkotója megemlítette, hogy Coogler a franchise „újraforgatását" tervezi.

Épp most beszéltem egy fiatalemberrel, Ryan Cooglerrel, aki újra fogja forgatni az X-aktákat, sokszínű szereposztással

– mondta Carter.

Ez is érdekelhet: X-akták a valóságban: még mindig nem tudják, mi okozza a rejtélyes morajlásokat világszerte

Az X-akták sokak szerint a popkultúra egyik kiemelkedő hősnőjét alkotta meg. Gillian Anderson Dana Scullyja a fiatal nők egész generációját inspirálta arra, hogy orvosok és tudósok legyenek, mivel saját analitikus képességeivel szállt szembe David Duchovny Fox Mulderjével. Ezt azóta „Scully-hatásnak" nevezik.

A klasszikus széria befejezése óta azonban már jó pár év eltelt, és új sorozatnak minden bizonnyal azzal is foglalkoznia kell, hogyan változtak meg az összeesküvés-elméletek.

Mióta az eredeti sorozat 2002-ben véget ért, a veszélyes konteók, amelyeket a rendkívül könnyen hozzáférhető online félretájékoztatás táplál, megváltoztatták a kultúra menetét.

Carter beszélt arról is, hogy milyen kihívásokkal jár a műsor készítése a jelenlegi időkben, és aggódik a saját szerepe miatt az összeesküvés-elméletek népszerűsítésében, amelyek korábban a társadalom peremén léteztek, nem pedig a nexusban. De szerinte egy olyan rendező, mint Coogler, segíthetne a dolgok újrarendezésében.

A rajongók az előbb olvasottak miatt minden bizonnyal már tűkön ülnek, egyelőre azonban semmilyen hivatalos bejelentés nem hangzott el a sorozattal kapcsolatban.

Forrás: The Verge

el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk