Bob Odenkirk a 2024-es Emmy-díjátadón

A Breaking Bad és a Better Call Saul című sorozatok által népszerűvé vált Bob Odenkirk elég fontos dolgot tudott meg családjáról.


A PBS közszolgálati amerikai csatornán futó televíziós műsor, a Finding Your Roots ismert emberek családfáit kutatja. Legutóbb Bob Odenkirkön volt a sor, akit több, eddig számára ismeretlen felmenői ágával ismertették meg.

Ez is érdekelhet: Furcsa kérdéssel lepte meg III. Károly a Star Wars színésznőjét

Megértem, hogy a társadalom miért épült az uralkodók és vezetők köré, és miért adták tovább őket generációkon keresztül. Megértem, hogy ez minden társadalomban, minden civilizációban így megy. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a demokráciával jobb helyre jutottunk, és ezen az úton kellene tovább haladnunk

– vélekedett még a titok felfedése előtt a 61 éves amerikai színész.

Ezután viszont jött a nagy felismerés, miszerint a kétszeres Emmy-díjas színész 11. fokú unokatestvére III. Károly királynak.

A meglepődöttségtől nevetésbe tört ki a Odenkirk, aki máris kiegészítette korábbi mondanivalóját:

Nos, talán meggondolom magam ezzel kapcsolatban! Ez annyira vicces, ez őrület!

Ezt is olvasd el! Trónhoz láncolva – A történelem 5 leghosszabb ideig hatalmon lévő uralkodója

Bár családja chicagói, a szakértők elárulták, hogy a színész ötödik dédapja, Friedrich Carl Steinholz a németországi Plönben született 1755-ben. Steinholz házasságon kívül fogant a plöni hercegtől, aki rokonságban állt Európa királyi famíliáival.

Ezáltal jöhetnek szóba – az ugyancsak német felmenőkkel rendelkező – Windsor-ház mai leszármazottjai, így Károly király is.

Odenkirk hozzátette, hogy nagyon örült volna, ha édesanyja is hallhatta volna családjuknak ezt a kis kapcsolatát.

A figyelmetekbe ajánljuk