Károly király.

Natalie Portman egy, a legújabb filmje kapcsán készült interjúja során mesélte el azt az 1999-es történetet, amikor is a Baljós árnyak premierjén találkozott a birt királyi családdal. Jelen volt az akkor még hercegi rangot viselő Károly is, aki a színésznőnek egy igen érdekes kérdést tett fel.


Natalie Portman a May December című – december elsejétől már a Netflixen is látható – filmjének sajtókörútján több interjút is adott. Ezek során többször is megjegyezte, hogyha lenne rá lehetősége, újra eljátszaná Padmé Amidala hercegnő szerepét a Star Wars-univerzumban.

Ezt is olvasd el! 5 egykori gyerekszínész, aki felnőttkorában is sikeres lett

A témával kapcsolatban felmerült az is, hogy legelső Star Wars-filmjének 1999-es premierjén találkozott a brit királyi családdal is. Portman azonban nem állt meg itt, hanem egy kedves részletet is megosztott a nézőkkel.

Emlékszem, Károly herceg – hiszen akkor még herceg volt –, megkérdezte tőlem, hogy szerepeltem-e az eredeti [1988-1983 között megjelenő - szerk.]. trilógiában. Azt válaszoltam, hogy »Nem, 18 éves vagyok!«

mesélte az Oscar-díjas színésznő, aki kiemelte, hogy nagyon barátságos volt vele a mostani uralkodó.

Ez is érdekelhet: Isten óvja a királyt! 75 éves lett Károly, aki 71 évet várt a trónra – galéria

Ami pedig a Star Wars és Natalie Portman kapcsolatát illeti, nem valószínű, hogy újra láthatják majd a rajongók Padmé hercegnőként. Ez nem rajta múlik, ő nyitott rá, csodálatosnak írta le az előzménytrilógiával kapcsolatos munkálatokat is.

Az volt az első alkalom, hogy digitálisan készülő filmen dolgozhattam. Nem hinném, hogy annak idején más is csinált volna ilyesmit. Az volt az első eset, hogy zöld háttér előtt forgattam. Ehhez teljesen új készségeket kellett elsajátítanom, és egy teljesen új világba léphettem be

– fogalmazott Portman. A Lucasfilm és a Disney stúdiói azonban nem úgy vezeti a Star Wars világának történeteit mostanában, hogy abba az ő karaktere újra beleillene.

Nemrég kapott zöld utat egy külön Star Wars-film rendezésére Taika Waititi, aki III. Károly királyhoz hasonlóan ugyancsak egy elég érdekes kérdést tett fel a Padmé hercegnőt alakító színésznőnek. Az új-zélandi direktor ugyanis felvetette neki, hogy esetleg szerepelne-e új karakterként egy Star Wars-moziban, mire Portmannek kellett eszébe juttatnia, hogy ő már feltűnt a mozivásznon ebben a franchiseban.

A figyelmetekbe ajánljuk